Intel pregăteşte un procesor Atom dual-core, cu Wi-Fi integrat

20.02.2012
Intel pregăteşte un procesor Atom dual-core, cu Wi-Fi integrat

Seria de procesoare Intel Atom este cunoscută îndeosebi pentru consumul de energie modest şi costurile reduse de implementare, ce au permis includerea într-o gamă variată de calculatoare portabile şi PC-uri compacte, adresate îndeosebi celor cu bugete modeste.

Intel Atom

Cel mai nou membru al seriei Intel Atom poartă numele de cod Rosepoint şi se face remarcat printr-un design SoC (system-on-chip) cu nivel superior de integrare, ce reuşeşte să aducă în spaţiul pastilei de siliciu a procesorului inclusiv placa de reţea Wi-Fi, eliminând astfel spaţiul ocupat în mod normal de modulatoare RF şi alte circuite radio.

Pe lângă un design mai compact, versiunea digitală a plăcii de reţea permite şi îmbunătăţirea semnificată a consumului de energie, asigurând totodată un semnal mai bun la utilizarea reţelelor Wi-Fi prin eliminarea nevoii pentru receptoare wireless analogice.

Pentru ca includerea plăcii de reţea în acelaşi chip cu procesorul Atom să fie posibilă, arhitectura Rosepoint implementează mecanisme pentru ecranarea radiaţiilor electromagnetice şi anularea zgomotului de fundal ce ar putea interfera cu buna funcţionare a procesorului.

Procesoarele Intel Atom cu nucleu Rosepoint

Momentan, procesoarele bazate pe arhitectura Rosepoint sunt în stadiu experimental, dar funcţionale. Totuşi, pentru primele produse echipate cu procesoare Intel Atom din familia Rosepoint mai avem ceva timp de aşteptat, Intel promiţând finalizarea acestei tehnologii în preajma anului 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News