Japonezii vor să concureze cu Intel pe piaţa de procesoare

03.09.2009
Japonezii vor să concureze cu Intel pe piaţa de procesoare

Mai multe companii din Japonia şi-au unit forţele pentru a realiza procesoare care să concureze cu Intel, gigantul ce domină piaţa în momentul de faţă. Iată câţiva dintre principalii temerari: Fujitsu, Canon, Panasonic, NEC şi Hitachi. Mai sunt şi alţii.

Companiile mizează pe experienţa acumulată de-a lungul timpului şi pe faptul că nu vor ataca segmentul de procesoare destinate PC-urilor (acolo unde practic le-ar fi imposibil) ci piaţa de servere, electronice de larg consum, roboţi şi maşini.

CPU Japan

În sprijinul lor a sărit şi statul nipon, care va aloca proiectului între 33 şi 43 de milioane de dolari. Pentru început, fiecare companie va fabrica procesoare proprii, urmând ca produsele cele mai reuşite să contribuie la designul cipurilor „supreme” care să concureze cu Intel.

Una dintre cele mai grele condiţii auto-impuse pe care companiile trebuie să le îndeplinească este ca procesoarele să funcţioneze cu energie solară. Vom vedea la finele lui 2012 (termenul de finalizare al proiectului) dacă japonezii au sperat în van sau nu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News