Kingston lansează SSD-ul KC1000 NVMe PCIe, de două ori mai rapid decât SSD-urile SATA

12.06.2017
Kingston lansează SSD-ul KC1000 NVMe PCIe, de două ori mai rapid decât SSD-urile SATA

Compatibil cu plăci de bază echipate cu interfaţă  M.2 NVMe PCIe, SSD-ul Kingston KC1000 este de două ori mai rapid decât SSD-urile SATA şi de peste 40 de ori mai rapid decât un hard disk de 7200RPM.

KC1000 este conceput pentru utilizatorii care au nevoie de o viteză foarte ridicată de transfer al datelor şi latenţă scăzută, fiind ideal pentru aplicaţiile mari consumatoare de resurse, precum editare video, vizualizare de date, jocuri şi alte medii de lucru cu un volum foarte mare de încărcare a datelor, unde soluţiile tradiţionale de stocare nu reuşesc să ţină pasul cu cererea de date.

Exigenţele utilizatorilor în materie de performanţă cresc continuu, pe măsură ce aplicaţiile noi, care solicită un volum mare de date, forţează limitele rezultatelor obţinute chiar şi cu cele mai performante staţii de lucru profesionale şi cele mai puternice platforme de jocuri de pe piaţă”, a declarat Gabriel Gîdea, director de dezvoltare Kingston România şi Bulgaria. „KC1000 răspunde în totalitate nevoilor profesioniştilor din mass-media şi design, pasionaţilor de gaming şi tuturor celor care au nevoie de performanţe de stocare cu latenţă foarte scăzută pentru a elimina blocajele de date. Acest dispozitiv nativ NVMe reprezintă una dintre cele mai puternice soluţii de stocare din industrie, fiind concepută pentru livrare de conţinut HD, aplicaţii de realitate virtuală, un gameplay desfăşurat într-un ritm accelerat sau ca un avantaj competitiv pentru profesioniştii din creaţie, care lucrează cu deadline-uri strânse”.

KC1000 poate susţine până la 290.000 operaţii I/O pe secundă şi este oferit în variante cu capacităţi de 240GB, 480GB şi 960GB. Noul SSD va fi disponibil în magazine de la jumătatea lunii iunie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult