Lenovo cumpără tot! Ultimul zvon: divizia de PC-uri Sony

Lenovo cumpără tot! Ultimul zvon: divizia de PC-uri Sony

Potrivit unor surse citate de publicaţia japoneză Nikkei şi preluate de Bloomberg, Sony este pe cale să renunţe la divizia sa de PC-uri, vânzând-o unui fond de investiţii din China pentru suma de 492 milioane dolari.

Aparent, misteriosul cumpărător este Lenovo, compania care tocmai a achiziţionat Motorola în urma unei tranzacţii de 2.91 miliarde dolari plătită gigantului Google. Zvonul este infirmat de Sony într-un comunicat datat pentru 1 februarie, a cărui formulare nu exclude însă posibilitatea vânzării diviziei de PC-uri către un alt cumpărător.

Sony pregăteşte vânzarea diviziei sale de PC-uri

Între timp, noi surse citate de Bloomberg semnalează că încheierea unei tranzacţii ar fi iminentă, anunţul oficial putând veni chiar mâine. Luând la cunoştinţă despre noile zvonuri apărute în presă, reprezentanţii Sony au admis că “se continuă analizarea mai multor opţiuni”, dar deocamdată nu este cazul pentru un anunţ oficial.

Potrivit Nikkei, după vânzarea diviziei de PC-uri Sony îşi va concentra eforturile pentru o mai bună prezenţă în piaţa smartphone, unde cu excepţia câtorva modele Xperia bine primite competiţia oferită marilor producători de telefoane cu Android a fost modestă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult