Lenovo IdeaCentre A720 – aşa arată un PC pentru Windows 8

22.05.2012
Lenovo IdeaCentre A720 – aşa arată un PC pentru Windows 8

Chiar dacă Windows 8 nu este încă gata, cei de la Lenovo şi-au pus la lucru imaginaţia, creând unul dintre primele PC-uri special adaptate pentru interacţiunea prin interfaţa touch, văzută de mulţi ca fiind soluţia ce va înlocui în cele din urmă alternativa formată din mouse şi tastatură.

Lenovo IdeaCentre A720

Lenovo IdeaCentre A720 este un sistem de tip all-in-one PC, echipat cu un spaţios ecran de 27 inch, ce poate fi înclinat cu uşurinţă într-o poziţie care să permită folosirea comodă a interfeţei multi-touch. Ecranul cu rezoluţie Full HD a primit o barieră de protecţie în stil tabletă, pe care putem aplica gesturi cu până la 10 puncte de contact.

Lenovo IdeaCentre A720 – ecranul poate fi ajustat după bunul plac

În configuraţia de bază, IdeaCentre A720 vine echipat cu un procesor Intel Core I7-3610QM din familia IvyBridge, 8 GB memorie RAM DDR3 şi harddisk de 1 TB.

Din păcate Lenovo a plasat acest sistem în gama PC-urilor de lux, cerând pentru configuraţia dată nu mai puţin 1849 dolari, sumă pentru care putem achiziţiona lejer un sistem Ultrabook cu dotări de top şi performanţe cel puţin la fel de bune. Sigur, am pierde ecranul Full HD multi-touch de 27 inch, dar am avea de câştigat la capitolul mobilitate.

Lenovo IdeaCentre A720 – mouse şi tastatură wireless

Singurele dotări opţionale oferite pe website-ul Lenovo sunt un tuner TV disponibil la 100 dolari şi pachet SSD de 64 GB + Tuner TV, pentru 250 dolari. Privind pachetul cu dotări opţionale, este clar că Lenovo recomandă noul IdeaCentre A720 drept un PC multimedia cu stil, destinat unei sufragerii multimedia elegantă şi modernă.

Apple iMac, cu ecran de 27 inch

Chiar şi aşa, preţul cerut pentru configuraţia de bază este cu 100 dolari mai mare decât al competitorului său direct – sistemul Apple iMac cu ecran de 27 inch. Nu trebuie să uităm şi că Windows 8 nu este încă gata, iar achiziţia ulterioară a unei licenţe pentru acesta poate ridica şi mai mult costurile finale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult