NVIDIA 3-SLI în România

20.12.2007
NVIDIA 3-SLI în România

Prin amabilitatea firmei Smartpoint am fost invitaţi să asistăm la o demonstraţie a tehnologiei 3-SLI de la NVIDIA, eveniment unic în Europa de Est. Locaţia aleasă a fost cafeneaua Cafepedia din zona Universitate, demonstraţia fiind posibilă mulţumită partenerilor Smartpoint şi NVIDIA din România. Atracţia centrală a fost sistemul Nemesis Overdose Black Pearl Edition XL construit de firma PC-Coolers. Ca partener oficial NVIDIA SLI în România şi având o experienţă recunoscută în cazul sistemelor high end pentru gaming, firma PC-Coolers a prezentat probabil cel mai scump sistem din ţară, disponibil la comandă.

NVIDIA 3-SLI în România

Cu un preţ ce depăşeşte suma de 27.000 RON, acesta are la bază un procesor Intel Core 2 Extreme QX6850 overclockat la 4 GHz, o placă de bază EVGA nForce 680i SLI şi trei plăci video EVGA e-GeForce 8800 Ultra. Procesorul, procesoarele grafice, chipsetul plăcii de bază, memoria şi harddisk-urile sunt răcite de un sistem pe lichid cu trei circuite, modificat pentru această configuraţie. Menţionăm că au fost folosite două module de memorie Muskin XP2-6400 cu capacitate totală de 4 GB, iar pentru stocare s-a apelat la o configuraţie RAID cu două harddisk-uri Western Digital Raptor de 150 GB cu 10.000 RPM şi un harddisk Seagate Barracuda 7200.11 cu capacitatea de 1 TB.

NVIDIA 3-SLI în România

Pentru demonstraţie s-a folosit cel mai pretenţios joc actual, Crysis. Sporul de performanţă al configuraţiei NVIDIA 3-SLI este vizibil la rezoluţii foarte mari, iar în cazul de faţă s-a folosit rezoluţia maximă a jocului, şi anume 2560×1600 de pixeli. Pentru a rula Crysis în aceste condiţii s-a folosit un monitor Apple Cinema HD Display cu diagonala de 30”. La rezoluţia menţionată şi cu setări medii de calitate s-au obţinut în medie 27 de cadre pe secundă folosind o singură placă video şi aproximativ 60 de cadre pe secundă folosind configuraţia 3-SLI. Sporul de performanţă obţinut a fost de peste 210%. S-a subliniat faptul că o astfel de platformă a fost creată în mod special pentru entuziaşti şi pentru cei care doresc putere de procesare grafică extremă, preţul foarte ridicat fiind specific pentru o performanţă de asemenea anvergură.

NVIDIA 3-SLI în România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News