Nvidia a lansat GTX Titan Z, cea mai rapidă şi scumpă placă video pentru gaming de până acum

29.05.2014
Nvidia a lansat GTX Titan Z, cea mai rapidă şi scumpă placă video pentru gaming de până acum

Prezentată în luna martie şi apoi amânată, GeForce GTX Titan Z este acum disponibilă oficial fanilor Nvidia dornici să deţină cea mai performantă placă video a momentului.

Echipată cu două nuclee GK110 în configuraţie SLI, identice celor folosite pentru seria GTX Titan Black de plăci video single-GPU, noua GTX Titan Z pune la dispoziţie nu mai puţin de 5760 procesoare CUDA şi 12GB memorie video, împărţită între cele două unităţi GPU. Cu o putere de calcul estimată la 8 TFLOPS/sec, noua placă video este recomandată pentru folosirea împreună cu monitoare 4K şi configuraţii multi-monitor, singurele capabile să exploateze pe deplin puterea de procesare oferită.

Nvidia GTX Titan Z

Nvidia GTX Titan Z foloseşte sistem de răcire cu tehnologie vapor-chamber şi un singur ventilator, evacuând căldura generată în afara carcasei PC-ului. Acest ultim detaliu este probabil crucial pentru longevitatea componentelor aflate în interior, având în vedere căldura generată de cele două unităţi GPU, cu un consum TDP estimat la 375W. Pentru alimentare, Titan Z necesită doi conectori PCI-E cu 8 pini şi o sursă cu putere de minim 700W.

Opţiunile pentru conectivitate includ Dual-DVI, HDMI şi Display Port.

Însă GTX Titan Z are o problemă, preţul de 2999 dolari aducând-ui nedoritul titlu de cea mai scumpă placă video pentru gaming de pe piaţă, de 3 ori mai scumpă decât modelul GeForce GTX Titan Black Edition cu un singur GPU şi de două ori mai scumpă decât principala sa rivală, modelul Radeon R9 295X2 de la AMD.

AMD Radeon R9 295X2

Cu performanţe aproape identice şi preţ de 1499 dolari, cea din urmă prezintă un raport performanţă/preţ net superior, transformând nou lansata GTX Titan Z într-un trofeu pe care numai fanii Nvidia devotaţi şi-l vor dori cu adevărat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult