NVIDIA deschide calea pentru noi PC-uri şi notebook-uri compatibile cu jocuri VR

05.01.2016
NVIDIA deschide calea pentru noi PC-uri şi notebook-uri compatibile cu jocuri VR

NVIDIA lansează programul VR-ready, prin care le facilitează gamerilor accesul la experienţe unice de realitate virtuală (VR).

Marcate cu insigna ”GeForce GTX VR Ready”, o nouă generaţie de PC-uri şi notebook-uri echipate cu soluţii grafice NVIDIA vor oferi suport garantat pentru noua generaţie de jocuri şi aplicaţii VR, compania dorind să elimine astfel confuziile vizavi de compatibilitatea echipamentelor.

NVIDIA anunţă noi PC-uri şi notebook-uri compatibile cu jocuri VR

Potrivit explicaţiilor oferite de oficialii NVIDIA, generarea experienţei VR solicită o putere de procesare grafică de şapte ori mai mare decât în cazul jocurilor şi aplicaţiilor 3D obişnuite, cu framerate-uri de peste 90 fps pentru două imagini afişate simultan (câte una pentru fiecare ochi).

Pentru unii clienţi, descoperirea noilor tehnologii precum VR poate fi o experienţă confuză. Colaborăm cu parteneri de încredere din întreaga lume pentru a simplifica procesul de achiziţie cu o insignă GeForce GTX VR Ready care le va indica clienţilor ce PC-uri sau notebook-uri compatibile cu VR pot achiziţiona”, a declarat Jason Paul, General Manager of Emerging Technologies pentru NVIDIA.

Iniţiativa este susţinută de cei mai importanţi vendori de PC-uri la nivel local şi global. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult