NVIDIA lansează plăci video Titan Xp în ediţii de colecţie inspirate de universul Star Wars

08.11.2017
NVIDIA lansează plăci video Titan Xp în ediţii de colecţie inspirate de universul Star Wars

În ultimii câţiva ani, de când Disney a cumpărat licenţa Star Wars, vedem din ce în ce mai multe produse inspirate de celebra serie de filme. Anul acesta, Samsung a anunţat deja aspiratoare inteligente cu Star Wars, iar în anii precedenţi am văzut smartphone-uri în culori promoţionale, însă anul acesta studioul de filme s-a aliat cu NVIDIA pentru a oferi plăci video Titan Xp în ediţie de colecţie, inspirate de cele două facţiuni ale universului SF: Imperiul Glactic şi Alianţa Rebelilor.

La bază cele două modele de Titan Xp sunt identice cu modelul de referinţă deja lansat la începutul acestui an. Toate diferenţele noilor variante sunt strict vizuale, fiecare variantă în parte fiind personalizată pentru a semăna cu echipamentele high-tech folosite de personajele din filme. Varianta pentru fanii „dark side” este de culoare neagră la exterior şi foloseşte LED-uri roşii pentru a ilumina turbina de ventilaţie şi plasticul transparent de deasupra radiatorului. Exteriorul este inspirat de armele şi echipamentele Imperiului Galactic, în timp ce turbina şi placa metalică de pe spate au logo-ul Imperiului imprimat.

Varianta pentru fanii lui Luke Skywalker vine însă într-o carcasă argintie, cu vopsea „îmbătrânită” artificial, exteriorul sugerând că a fost folosită pentru un timp îndelungat. Asemeni sabiei laser a lui Luke, LED-urile care iluminează această variantă sunt de culoare neagră, iar logo-ul Alienţei Rebelilor este imprimat pe turbină şi pe placa metalică de pe spate.

În afară de diferenţele vizuale aceste plăci şi modelul Titan Xp original sunt identice, frecvenţele procesoarelor şi memoriilor fiind setate la acelaşi nivel. Acestea pot fi cumpărate exclusiv de la NVIDIA şi costă tot 1.200 euro. Utilizatorii GeForce Experience pot comanda aceste plăci video în avans, compania promiţând livrări începând cu 17 decembrie, cu o lună înainte de lansarea noului film Star Wars Episode VIII: The Last Jedi.

Ediţiile de colecţie pentru Titan Xp sunt primele modele de plăci video pe care NVIDIA le vinde echipate din fabrică cu iluminare LED, singurele modele cu astfel de capabilităţi de până acum fiind vândute de parteneri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult