NVIDIA pregătește lansarea unei plăci grafice de buget: GeForce RTX 3050 Ti

07.03.2021
NVIDIA pregătește lansarea unei plăci grafice de buget: GeForce RTX 3050 Ti

Cea mai recentă lansare de plăci grafice de la NVIDIA, modelul RTX 3060, a fost o dezamăgire pentru cei care își doreau o placă video nouă, mai ales una din gama medie, mai accesibilă. Magazinele au listat noua placă mid-range la prețuri duble sau chiar triple față de ceea ce a anunțat inițial producătorul de cipuri grafice, stocurile limitate și cererea mare asigurând că acestea au zburat de pe rafturi chiar și în aceste condiții. Se pare însă că NVIDIA nu a terminat încă lansările de plăci grafice RTX 30, iar cei care speră la o placă video nouă de buget ar putea primi un GeForce RTX 3050 Ti.

3050 Ti ar fi primul model de buget din familia RTX

Desigur, faptul că se lucrează la un RTX 3050 Ti nu este tocmai surprinzător. NVIDIA obișnuiește să lanseze multiple plăci grafice, de la cele mai puternice de pe piață la unele de buget care să ofere o experiență de bază de calitate. Tradițional, plăcile grafice din seriile XX50 erau dedicate computerelor mai ieftine, construite să ruleze jocuri de tip eSports, precum Counter-Strike, League of Legends, Fortnite sau DOTA2.

Totuși, acesta ar fi primul model din seria XX50 din familia RTX. Anterior, în cadrul generației RTX 20, NVIDIA a adus pe piață pentru piața de buget modelele GTX 16, în care a integrat GTX 1650 și 1650 Ti.

Totuși,  NVIDIA nu a anunțat încă un RTX 3050 Ti, însă informațiile despre existența acestei plăci grafice este confirmată de către ASUS, unul dintre cei mai mari producători de componente de PC. Compania a listat pe site-ul său în specificațiile pentru laptop-ul ASUS TUF Dash F15 și o configurație cu RTX 3050 Ti, echipată cu doar 4 GB memorie RAM. Aceasta ar fi placa cu cea mai puțină memorie din toată seria RTX de până acum, minimum fiind 6 GB.

rtx 3050 ti

Existența unui model RTX 3050 Ti de laptop nu confirmă automat existența unui cip similar pentru desktop-uri. Totuși, până acum, toate lansările RTX din familia 30 au fost prezente pe piață în ambele formate. Având în vedere prețul „teoretic” de 329 dolari americani pentru RTX 3060, un RTX 3050 Ti ar putea porni de la un preț de sub 250 de dolari. Totuși, luând în considerare distanța mică de la lansarea RTX 3060, probabil că va mai trebui să așteptăm câteva săptămâni până când acest model va fi confirmat. Pentru că există deja mențiuni despre un model Ti, probabil că vom afla informații și despre o versiune „standard” peste câteva luni.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult