O pană de curent a distrus 3.5% din producţia de memorii NAND Flash

O pană de curent a distrus 3.5% din producţia de memorii NAND Flash

De parcă preţurile memoriilor NAND Flash nu ar fi deja suficient de mari, un incident apărut la una dintre fabricile Samsung din Coreea de Sud ar putea determina creşteri suplimentare de preţuri în perioada următoare.

O pană de curent de numai jumătate de oră apărută la o fabrică Samsung de lângă oraşul Pyeongtaek, în Coreea de Sud, ar putea avea urmări pe termen lung asupra costurilor memoriilor NAND Flash, întreruperea neplanificată a producţiei cauzând diminuarea cu 3.5% a stocurilor de chipuri NAND, anticipate la nivel global pentru luna martie. Însă pentru Samsung, pierderea este de peste 11% din producţia lunară, costurile suplimentare putând determina majorarea preţurilor pe întreg lanţul de aprovizionare.

Fabrica Samsung afectată de pana de curent apărută în data de 9 martie este folosită la producerea soluţiilor V-NAND de ultimă generaţie, punând până la 64 chip-uri NAND Flash într-un singur modul de capacitate mare. Acestea ajung în componenţa dispozitivelor smartphone şi soluţii de stocare SSD pentru PC.

Trebuie spus că asemenea pene de curent nu sunt cu totul neaşteptate. Probabil, Samsung avea pregătite rezerve suplimentare de chip-uri NAND care să acopere necesarul pentru această lună, evitând astfel pierderi financiare prea mari.

Vestea bună este că Samsung a pregătit deja stocuri consistente de telefoane Galaxy S9 şi S9+, presiunea asupra stocurilor de chipuri NAND fiind mai redusă în această perioadă. Probabil, până la următorul val de lansări din piaţa smartphone, aşteptat în perioada august-septembrie, întârzierile apărute vor fi deja rezolvate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult