Oculus Rift va necesita hardware de 1.500 de dolari

28.05.2015
Oculus Rift va necesita hardware de 1.500 de dolari

Cunoaştem deja multe detalii despre Oculus Rift, însă până în prezent nu a fost anunţat un preţ la care vom găsi headset-ul de realitate virtuală la raft. Cele mai noi detalii oferite de CEO-ul Oculus VR, Brendan Iribe, sugerează un preţ total al sistemului necesar, alături de Rift, fără a specifica însă cât costă unitatea separat. Detaliile concrete vor veni probabil peste două săptămâni la E3, unde a fost promisă şi prezentarea dispozitivului proprietar de control.

Se pare că investiţia totală pentru a experimenta Oculus Rift în parametri optimi va fi de 1.500 de dolari. Aceasta acoperă PC-ul complet, alături de periferice şi sistem de operare. Întrucât Oculus VR doreşte să aducă pe piaţă modelul final de Rift cât mai repede, headset-ul va fi iniţial compatibil doar cu platforma Windows, dezvoltarea pentru Mac OS X şi Linux fiind în acest moment oprită.

Compania a dezvăluit în trecut specificaţiile tehince necesare pentru a putea folosi Oculus Rift, putând astfel să intuim preţul separat al headset-ului. Este recomandat un computer echipat cu o placă video NVIDIA GTX 970 sau AMD 290, procesor Intel Core i5-4590, 8 GB memorie RAM, şi Windows 7. Un computer de acest gen poate fi construit cu aproximativ 1.000 – 1200 de dolari (sau euro, în Europa). Astfel, preţul lui Oculus Rift ar putea oscila între 300 şi 500 de dolari. Luând în considerare faptul că vorbim despre un simplu accesoriu pentru PC-uri, preţul este puţin cam piperat, însă probabil că în timp, odată cu creşterea volumului de producţie şi preţul va scădea. Nu trebuie să ignorăm nici faptul că Rift va include în pachet şi noile controllere pe care încă nu le-am văzut nicăieri, care se vor vor simţi în preţul final.

Din fericire, Oculus VR promite că cerinţele pentru realitate virtuală prin intermediul headset-ului său nu vor creşte. Compania îndeamnă studiourile care dezvoltă software să realizeze jocuri şi experienţe care să ruleze bine pe configuraţia sugerată. Probabil că anul viitor, în momentul lansării, un PC care egalează sau chiar depăşeşte cerinţele minime pentru Oculus Rift va costa mai puţin decât acum, scăzând astfel şi preţul de intrare total pentru a putea experimenta realitatea virtuală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult