Peste 1TB spaţiu de stocare pentru laptop

09.08.2007
Peste 1TB spaţiu de stocare pentru laptop

Laptop-urile cu spaţii de stocare insuficiente ar putea deveni istorie în următorii câţiva ani. Aceasta deoarece Fujitsu are în plan introducerea unor HDD pentru notebook-uri, în format 2,5″, de 1.2 TB până în 2010.

Datorită inovaţiilor în domeniu şi cercetărilor Fujitsu ce le-au permis crearea unor tipare pentru înregistrarea bit-cu-bit superioare celor existente până acum, oficialii Fujitsu sunt încrezători în posibilitatea creşterii semnificative a capacităţii de stocare a HDD în următoarea perioadă. Trecerea de la 300 GB (cel mai mare HDD Fujitsu de 2,5″ în prezent) la 1,2 TB se va face prin adoptarea tehnologiei perpendiculare de scriere a datelor, Perpendicular Magnetic Recording (PMR). Mai multe despre tehnologia utilizată puteţi citi în acest scurt material în engleză.

Fujitsu

Odată cu dezvoltarea capacităţii harddisk-urilor pentru laptop-uri ar trebui să ne aşteptăm şi la o dezvoltare a formatelor mai mici, de 1,8″ de exemplu. Astfel, notebook-urile-urile viitorului ar putea deveni din ce în ce mai mici şi mai portabile, fără a suferi la capitolul performanţă sau spaţiu de stocare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News