Câți bani au cheltui jucătorii de Pokemon Go în patru ani de alergat după monștrii imaginari

09.07.2020
Câți bani au cheltui jucătorii de Pokemon Go în patru ani de alergat după monștrii imaginari

Pus în contextul actualei pandemii COVID-19 și măsurile pentru distanțare sociale, faptul că acum doar 4 ani a apărut o aplicație de mobil, Pokemon Go, care încuraja pe toată lumea să iasă din casă și să exploreze zone dintre cele mai diverse în căutarea unor monștrii imaginari pare desprins din cu totul altă lume.

Astfel, în luna iulie 2016, jocul Pokemon Go a dat naștere unei manii cu proporții globale, milioane de oameni, posesori de telefoane inteligente, pornind în căutarea recompenselor virtuale acordate pentru descoperirea celor mai rari și valoroși Pokemoni. Nu au lipsit nici incidentele nefericite, în care tineri lipsiți de experiența hoinăritului prin locații izolate și-au găsit sfârșitul în accidente tragice, sau au ajuns subiect de știri după ce au dus „vânătoarea” de Pokemoni în locații cu acces restricționat, sau pur și simplu nepotrivite pentru acest gen de activitate.

Câți bani au cheltuit, de fapt, jucătorii de Pokemon Go

Patru ani mai târziu, compania de analiză Sensor Tower oferă o estimare aproximativă a sumelor cheltuite de cei mai pasionați jucători de Pokémon Go, în încercarea de a rămâne în vârful piramidei la acest joc etichetat drept free-to-play.

În mod remarcabil, nu anul de început și nici cel imediat următor au fost cei mai profitabili pentru dezvoltatorii Pokémon Go, apogeul venind abia în anul 2019, când jucătorii au cheltuit aproape 1 miliard de dolari pe item-uri și favoruri care să îi ajute să progreseze mai repede în jocul preferat. Probabil că și anul 2020 ar fi adus un nou record, dacă limitarea severă a libertății de circulație nu ar fi consemnat jucătorii de Pokémon Go în propriile locuințe.

În prezent, colindatul după Pokemoni este aproape subiect tabu, oricine mai face asta în sfidarea recomandărilor pentru distanțare socială și limitare a expunerii la virusul COVID-19 primind critici și mustrări de tot felul.

Trăgând linie la finalul unei inițiative de business care s-a dovedit de un succes răsunător, dezvoltatorii din spatele jocului Pokémon Go numără aproape 4 miliarde de dolari în conturile bancare, mai mult decât suficient pentru a-și finanța viitoare inițiative cu potențial intens de viralizare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News