Prima versiune de Vision Pro este prea grea. Apple lucrează deja la următoarea generație

Prima versiune de Vision Pro este prea grea. Apple lucrează deja la următoarea generație

Apple lucrează deja la o nouă versiune a ochelarilor Vision Pro pentru a adresa problemele primei generații, încă nelansate. Se pare că greutatea de aproximativ un kilogram a ochelarilor a „cauzat tensiune la nivelul gâtului” în rândul unor testeri, iar Apple consideră că cureaua superioară opțională, încă nefinalizată, este o soluție imperfectă. Apple dorește și să reducă dimensiunea dispozitivului odată cu greutatea sa.

Gigantul tech din Cupertino ia în considerare și modificarea modului în care lentilele pe bază de prescripție sunt încorporate în Apple Vision Pro. Versiunea inițială va utiliza lentile Zeiss interschimbabile care se vor atașa magnetic la headset, dar următoarele generații ar putea avea lentilele pe bază de prescripție integrate din fabrică.

Conform Bloomberg, lentilele interschimbabile au devenit „o bătaie de cap pentru Apple”, așa că este greu de înțeles cum ar putea fi înlesnit procesul prin încorporarea unor lentile personalizate în fiecare headset; fiecare cască individuală ar trebui făcută pe comandă. De obicei, Apple face tot posibilul să uniformizeze producția, astfel încât, în aces tan, toate iPhone-urile au porturi USB-C, chiar dacă doar câteva țări impun prin lege asta.

Lentilele personalizate încorporate ar îngreuna orice proces de reutilizare al Vision Pro-urilor, de la vândut la second-hand până la modificarea prescripției unei anumite persoane din momentul din care și-a cumpărat ochelarii și până în momentul în care vederea sa a mai suferit schimbări.

Un model mai compact și mai ușor este doar una dintre posibilele variante pe care Apple le ia în calcul. Se ia în considerare chiar „un model mai ieftin”, ceea ce, luând în considerare prețul de 3.500 de dolari pe care îl cere Apple pentru prima versiune, ar însemna o revenire printre muritori. Și „o versiune mai puternică” este în grafic, deși nu este clar dacă este vorba de un upgrade al chipului M2 la M3 sau de un salt la nivelurile de cipuri mai performante din catalogul Apple, și-anume Pro sau Max.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News