Probleme de fiabilitate la plăcile video din seria GeForce RTX 2080 TI. Nvidia desfăşoară investigaţii pentru aflarea cauzei

31.10.2018
Probleme de fiabilitate la plăcile video din seria GeForce RTX 2080 TI. Nvidia desfăşoară investigaţii pentru aflarea cauzei

Este vorba în principal de modelul Founders Edition, versiunea cu design de referinţă NVIDIA a modelului flagship GeForce RTX 2080 TI.

Proiectate de NVIDIA şi prezentate cu un design extravagant, ca veritabile bijuterii tehnologice, plăcile video GeForce RTX 2080 TI FE nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor pentru toţii cumpărătorii care au ales să plătească suma de aproximativ 1200 dolari cerută de NVIDIA. Potrivit experienţelor povestite de utilizatori, unele exemplare se defectează după numai câteva ore de utilizare în condiţii normale (fără overclocking), iar altele la săptămâni distanţă.

O parte dintre cumpărători experimentează probleme de stabilitate şi apariţia de artefacte vizuale în timpul jocurilor, care pot fi eliminate măcar temporar prin ajustarea manuală a turaţiei ventilatoarelor.

Cauza exactă nu este cunoscută, dar simptomele indică posibile probleme cu memoria video GDDR6. Totuşi, simptomele nu se manifestă în egală măsură şi la seria GeForce RTX 2080 (non-Ti), fapt ce indică o problemă specifică versiunii de top, 2080 Ti. Rate neobişnuit de mari de apariţie a defectelor au fost raportate şi la plăci video oferite de partenerii Nvidia, cum ar fi Asus şi GIGABYTE. Incidentele se limitează la plăcile video care folosesc PCB-ul cu desingn de referinţă NVIDIA şi sunt mai puţin numeroase, poate şi datorită faptului că modelele respective în general ating temperaturi de funcţionare mai reduse.

Deocamdată, Nvidia colaborează cu utilizatorii ghinionişti încercând să izoleze loturile de plăci video predispuse la defectare, însă fără a da o explicaţie oficială pentru problemele apărute.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult