Sam Altman revine la OpenAI! Compania a format un nou consiliu de administrație

22.11.2023
Sam Altman revine la OpenAI! Compania a format un nou consiliu de administrație

Sam Altman, fostul CEO al OpenAI, a revenit în funcție după o perioadă de tensiuni interne și speculații. Decizia vine după ce aproape 700 din cei 770 de angajați ai OpenAI au amenințat cu demisia, în urma concedierii lui Altman printr-un apel video, o decizie care i-a luat pe toți prin surprindere.

OpenAI a confirmat această reîntoarcere printr-o postare pe Twitter, menționând formarea unui nou consiliu de administrație. Acest consiliu va fi alcătuit din trei membri importanți: Bret Taylor ca Președinte, respectiv Larry Summers și Adam D’Angelo. Totuși, se pare că detaliile legate de reorganizarea consiliului și rolul exact al lui Altman sunt încă în curs de clarificare.

Această schimbare a venit în urma unui protest masiv al angajaților, care și-au exprimat suportul pentru Altman și co-fondatorul Greg Brockman. Angajații au criticat modul în care consiliul OpenAI a gestionat îndepărtarea celor doi, susținând că această decizie a pus în pericol munca și misiunea companiei. Într-o scrisoare adresată consiliului, angajații au subliniat contribuțiile lor semnificative în domeniul inteligenței artificiale.

Peste 700 de angajați au fost alături de Sam Altman

Chiar și Mira Murati, numită CEO interimar după plecarea lui Altman, și Ilya Sutskever, care a avut un rol cheie în îndepărtarea lui Altman, au semnat scrisoarea. Sutskever și-a exprimat regretul pentru rolul său în această situație, recunoscând că nu a intenționat să afecteze în vreun fel compania.

Microsoft, care a investit peste 11 miliarde de dolari în OpenAI și deține aproximativ 49% din startup, a fost surprinsă de decizia inițială a OpenAI și ”s-a grăbit” să-l angajeze pe Altman pentru a conduce un nou grup AI. Greg Brockman, fostul Președinte al OpenAI, alături de numeroși membri ai companiei, au demisionat în semn de protest față de decizia anterioară a consiliului OpenAI. Brockman, care s-a alăturat și el celor de la Microsoft, a declarat că se întoarce și el la OpenAI.

Sam Altman a subliniat dedicarea sa față de OpenAI și misiunea companiei, menționând că decizia de a se alătura Microsoft a fost luată cu gândul celui mai bun traseu pentru echipa sa. De asemenea, Microsoft, prin vocea CEO-ului său, Satya Nadella, și-a exprimat sprijinul pentru noile schimbări și a subliniat importanța parteneriatului cu OpenAI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult