Samsung a dezvăluit cele mai mici HDD-uri de 4 TB

18.06.2015
Samsung a dezvăluit cele mai mici HDD-uri de 4 TB

În timp ce unele companii precum SanDisk încearcă să înlocuiască hard disk-urile cu unităţi SSD, altele împing limitele tehnologiei oferind spaţiu din ce în ce mai mare pe vechiul suport de stocare. Samsung a anunţat noi hard disk-uri portabile cu capacitate de 4 TB, care pot fi purtate în buzunar. Este vorba despre modelele M3 Portable şi P3 Portable, bazate pe unităţi HDD de 2,5”, care nu necesită alimentare externă.

Samsung M3

Noile modele Samsung, sunt primele variante de hard disk-uri de 4 TB în format 2,5”, devenind astfel cele mai subţiri din lume care oferă astfel de capacitate. Compania s-a concentrat pe eficienţă mai bună din punct de vedere al consumului de energie, fiind astfel necesar un simplu cablu USB 3.0 pentru conectarea la un computer, spre diferenţă de alte modele care au nevoie de un adaptor extern conectat la priză.

În ciuda capacităţii de stocare fără precedent, modelele de 4 TB sunt cu doar 2,5 mm mai groase decât variantele cu 2 TB de stocare. Diferenţele dintre M3 şi P3 sunt în primul rând designul carcase: P3 oferă colţuri rotunjite şi un model care imită aluminiul, în timp ce M3 vine cu un model angular în relief. Acesta din urmă are însă integrată tehnologia SafetyKey pentru protecţia datelor.

Nu există încă un preţ pentru aceste noi hard disk-uri de capacitate înaltă, însă este clar că publicul ţintă este utilizatorul de laptop care are nevoie de mai multă stocare la purtător. Ambele vor fi disponibile la sfârşitul lunii iunie la distribuitorii autorizaţi Seagate şi Samsung HDD

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult