Samsung combină imaginea a două proiectoare Freestyle într-una singură pe format 21:9

04.01.2023
Samsung combină imaginea a două proiectoare Freestyle într-una singură pe format 21:9
The Freestyle - Proiector portabil

CES este în principal un show al tehnologiilor noi, iar Samsung pare că dorește să ne impresioneze cu noile sale proiectoare. The Freestyle, proiectorul portabil al companiei care a debutat anul trecut, a reușit să impresioneze prin prisma faptului că integrează un întreg Smart TV la interior, iar anul acesta primește software și mai inteligent, care poate, pentru prima dată să ofere conectivitate între două proiectoare fără prea mult efort din partea utilizatorilor. Poți astfel avea o proiecție cu raport de aspect 21:9 cu rezoluție dublă.

Noua generație Freestyle vine cu funcții software avansate, precum streaming de jocuri și sincronizarea a două proiectoare

Noua generație The Freestyle nu pare foarte diferită la exterior, însă upgradează serios componenta software. Pe de-o parte, noua interfață integrează pentru prima dată și Gaming Hub, zona de gaming pe care am văzut-o prima dată anul trecut pe televizoarele Samsung, care permite streaming de pe servicii precum Xbox Cloud Gaming, GeForce Now și Amazon Luna, direct pe dispozitiv.

Apoi, noile The Freestyle includ ceva numit Edge Blending. Astfel, dacă ai două Freestyle la îndemână, acestea pot fi automat conectate între ele pentru a oferi o singură proiecție sincronizată. Samsung a demonstrat două tipuri de Edge Blending, una pe orizontală și una pe verticală. Astfel, poți combina imaginea celor două proiectoare fie într-o imagine unitară cu format de aspect ultra-wide, 21:9, similar cu cel al filmelor din cinema, sau poți realiza o proiecție aproape pătrată, cu raport de aspect 16:15.

the freestyle edge blending
foto: Engadget

Proiectoarele folosesc însă algoritmi AI pentru a detecta imaginea celuilalt proiector și pentru a decupa inteligent imaginea pentru a nu se observa suprapunerea. Mai mult, imaginea se ajustează automat și în funcție de unghiul de proiecție, prin capabilități de keystone automat.

Este greu de intuit pentru cine este această funcție realizată, întrucât proiectoarele nu sunt tocmai dispozitive accesibile sau foarte populare printre utilizatorii de tehnologie. Este greu să găsești de obicei un utilizator de proiectoare, darămite unul care să dețină două. Probabil că Samsung consideră că prin natura portabilă a lui Freestyle, doi prieteni care dețin fiecare câte unul le-ar putea aduce la o seară de gaming sau o seară de filme pentru îmbunătăți experiența de vizionare. Oricare ar fi situația, tehnologia propusă de Samsung este impresionantă.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News