Samsung livrează un SSD de 4TB cu format 2.5”, adresat celor care doresc să renunţe definitiv la bătrânul hard disk

15.04.2016
Samsung livrează un SSD de 4TB cu format 2.5”, adresat celor care doresc să renunţe definitiv la bătrânul hard disk

Parte din seria 850 EVO, dispozitivul Solid State foloseşte tehnologie vertically stacked NAND, respectiv chip-uri de memorie cu până la 48 straturi NAND Flash suprapuse unul deasupra celuilalt, pentru obţinerea unei densităţi de stocare a datelor mult superioară.

Prevăzut cu interfaţă SATA-III, Samsung 850 EVO 4TB poate fi instalat în orice laptop sau PC prevăzut cu slot pentru formatul 2.5”, oferind viteze de transfer ce depăşesc 500MB/s la operaţiile de scriere/citire şi timpi de acces la date mult superiori hard disk-urilor convenţionale de capacitate similară.

Anunţat cu preţul de 1349 euro, respectiv un cost de numai 33 cenţi per GB, Samsung 850 EVO va avea şi versiune PRO, oferind performanţe şi mai ridicate la un cost pe măsură.

Citeşte şi Samsung lansează SSD-ul de 16 TB

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult