Seagate lansează cel mai rapid şi eficient hard disk de 4 TB de până acum

04.04.2013
Seagate lansează cel mai rapid şi eficient hard disk de 4 TB de până acum

Seagate sărbătoreşte o reuşită remarcabilă, ce permite producerea de hard disk-uri mai performante şi mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie, capabile să ofere capacităţi de stocare superioare la preţuri foarte competitive.

Seagate lansează cel mai rapid şi eficient hard disk de 4 TB de până acum

Mai exact, Seagate a anunţat primul hard disk din lume ce încorporează platane cu densitate de 1TB. Primul reprezentant este un model ce atinge capacitatea de 4 TB folosind o configuraţie cu doar 4 platane.

Comparat cu soluţiile competitoare realizate în configuraţie cu 5 platane, hard disk-ul Seagate oferă un consum de energie cu 35% mai mic, temperaturi de funcţionare mai reduse şi viteze de transfer mai mari. Potrivit datelor furnizate chiar de Seagate, noul hard disk de 4 TB atinge viteze de transfer de până la 145 MB/s.

De departe cel mai interesant este preţul de achiziţie, stabilit la 212 dolari pentru un hard disk Seagate de 4 TB în pachet retail şi doar 190 dolari pentru varianta bulk, livrată în ambalaj de protecţie antistatic şi fără accesorii suplimentare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult