Seagate lansează SSD-ul cu viteză de 10 GB pe secundă

09.03.2016
Seagate lansează SSD-ul cu viteză de 10 GB pe secundă

Seagate, unul dintre cei mai importanţi producători de medii de stocare la nivel mondial, depăşeşte recorduri după recorduri. După ce a lansat primul SSD de 16 TB sub brandul Samsung, compania a anunţat acum cel mai rapid SSD de pe piaţă, care oferă cu 40% mai multă performanţă decât cel mai rapid dintre modelele precedente. Desigur, nici acest model nu este destinat consumatorilor de rând.

Până în prezent, cele mai rapide SSD-uri puteau atinge 6 GB/s, noua soluţie fiind garantată pentru viteze de până la 10 GB/s. Pentru a atinge aceste viteze, compania a apelat la tehnologia NVMe (non-bolatile memory express), care este rezultatul unui proiect din 2011 în care au fost implicate 80 de companii. Aceasta, alături de conectarea la placa de bază direct, folosind un port PCI-e 16X oferă performanţă nemaivăzută în acest domeniu. Aceste noi SSD-uri de la Seagate sunt însă dedicate companiilor care furnizează servicii, putând fi folosite în curând de YouTube sau Netflix pentru a stoca materiale video, sau de către companii care oferă stocare în cloud.

Vor exista şi noi versiuni de SSD-uri pe PCI-express mai ieftine de la Seagate, care pot folosi doar 8 dintre benzile de comunicare ale port-ului, dar care vor fi evident mai lente, atingând „doar” 6,7 Gbps. Ambele modele vor fi putea fi comandate de către clienţi în vara acestui an. Aceste unităţi vor fi prezentate în cadrul Open Compute Project (OCP) Summit, care începe astăzi în Statele Unite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult