Seagate livrează hard disk-uri de 8TB

27.08.2014
Seagate livrează hard disk-uri de 8TB

Seagate a anunţat începerea livrărilor pentru hard disk-uri de 8TB către clienţii din mediul business. Noile dispozitive sunt recomandate pentru aplicaţii de cloud storage şi backup, unde eficienţa energetică sporită şi spaţiul redus necesar pentru instalare se traduc în costuri de exploatare diminuate, aducând economii importante pe termen lung.

Fără o listă oficială cu specificaţii şi preţ de achiziţie, noul hard disk îngrămădeşte nu mai puţin de 8TB în formatul de 3.5”. Dispozitivul conectat folosind interfaţă SATA-6Gbps foloseşte probabil o configuraţie cu 6 sau 7 platane, acomodând câte 1.14TB sau 1.3TB fiecare. Acestea sunt instalate într-o carcasă cu atmosferă de heliu, gaz mai puţin dens care diminuează turbulenţele ce apar în timpul mişcării de rotaţie, permiţând astfel reducerea consumului de energie şi a temperaturilor prin folosirea unui motor cu putere redusă.

Seagate livrează hard disk-uri de 8TB

Pentru atingerea capacităţii dorite Seagate ar putea folosi tehnologie perpendicular magnetic recording (PMR), care permite capetelor de scriere să crească densitatea de stocare grupând track-urile de date mai aproape unul de celălalt. Câştiguri suplimentare ar putea fi obţinute cu o tehnologie numită shingled magnetic recording (SMR) sau heat-assisted magnetic recording (HAMR). Din păcate nu este clar care dintre acestea sunt folosite pentru noua serie de hard disk-uri Seagate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult