Synaptics promite să extindă funcţionalitatea tastei ˝Space˝, dotând-o cu interfaţă touch

05.06.2015
Synaptics promite să extindă funcţionalitatea tastei ˝Space˝, dotând-o cu interfaţă touch

Synaptics, o companie cunoscută mai ales pentru oferta sa de trackpad-uri, doreşte să echipeze tastaturile pentru laptop cu tastă ˝Space˝ prevăzută cu interfaţă touch.

Dacă până acum era apelată doar pentru separarea cuvintelor din propoziţii şi derularea paginilor web, cea mai des folosită tastă de pe tastatură ar putea lua noi roluri în viitorul apropriat.

Prevăzută cu funcţie tactilă, noua tastă ˝Space˝ proiectată de Synaptics ar putea fi introdusă pentru viitoare modele laptop sub numele de „SmartBar”, activând comenzi diferite în funcţie de modul cum este apăsată, respectiv atinsă.

Potrivit companiei producătoare, noua tastă „SmartBar” va putea îndeplini până la 5 comenzi diferite, în funcţie de când şi cum este atinsă. Spre exemplu, cu o alunecare pe lungimea tastei vom putea selecta întreg cuvântul aflat în dreptul cursorului, iar alunecând două degete în direcţii diferite vom putea face zoom în pagină.

Synaptics promite să extindă funcţionalitatea tastei ˝Space˝, dotând-o cu interfaţă touch

Uşor personalizabilă prin software, noua tastă „Space” cu funcţie tactilă va putea fi adaptată cu uşurinţă pentru a deservi şi alte comenzi, alese de producătorii dispozitivelor sau definite chiar de utilizatori. Potrivit companiei, noul „SmartBar” este disponibil deja producătorilor OEM, urmând ca primele modele de laptopuri prevăzute cu această funcţionalitate să ajungă pe piaţă în viitorul apropiat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult