Tesla vrea să folosească roboți humanoizi în fabrici. Compania angajează traineri pentru roboți

22.03.2024
Tesla vrea să folosească roboți humanoizi în fabrici. Compania angajează traineri pentru roboți
Foto: Shutterstock

Tesla nu este un producător auto tradițional, nu ar putea fi nici dacă și-ar dori, dată fiind latura excentrică a lui Elon Musk. Următorul pas în dezvoltarea companiei par a fi roboții humanoizi, ce vor fi folosiți în fabrici pentru asamblarea mașinilor electrice.

Compania lui Elon Musk continuă demersurile sale pentru dezvoltarea roboților humanoizi. Optimus, așa cum l-a denumit Tesla, a primit deja o a doua generație, dar deocamdată se află în faza de testare. Chiar și așa, proiectul pare că evoluează rapid și acum este pregătit să fie folosit ca forță de muncă în uzinele companiei americane.

În trecut, robotul Optimus a fost folosit, prin intermediul unor proiecte pilot, în interiorul fabricilor Tesla pentru a se ocupa de sarcini simple. Acum, se pare că Tesla vrea să folosească acești roboți pentru operațiuni mai complexe.

Potrivit Motor1, Tesla a publicat peste 60 de anunțuri de angajare legate de dezvoltarea robotului său, iar una dintre pozițiile solicitate este cea de manager responsabil de  supravegherea dezvoltării robotului Optimus pentru operațiunile de zi cu zi.

Citește întregul articol pe ProMotor.ro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News