TicWatch GTH este un smartwatch ieftin echipat cu senzor de temperatură

13.04.2021
TicWatch GTH este un smartwatch ieftin echipat cu senzor de temperatură

Mobvoi, compania chineză specializată deja în ceasuri inteligente, a anunțat un nou model cu o serie de capabilități noi: TicWatch GTH. Spre diferență de modelele TicWatch anterioare, bazate pe Wear OS și echipate cu două ecrane, modelul GHT este un dispozitiv din gama mai ieftină, cu un sistem de operare proprietar mai limitat, dar cu un nou senzor de monitorizare, cât și cu o autonomie crescută, de până la 10 zile la o singură încărcare.

Mobvoi pune TicWatch GTH în concurență cu Huawei Watch GT2e

Design-ul lui TicWatch GTH este parcă inspirat de cel al altor ceasuri cu cadran pătrat, precum Apple Watch, însă asemănările cu acestea se opresc aici. Vorbim despre un ceas cu ecran de 1,55” acoperit cu sticlă curbată la margini, rezistent la adâncime de până la 50 de metri și capabil să monitorizeze atât activitățile sportive, cât și starea de sănătate a utilizatorului mult mai bine decât concurența.

Asta pentru că pe lângă senzorii obișnuiți, accelerometru și giroscop, senzor de puls și chiar pulsoximertru, Mobvoi TicWatch GTH are și un senzor de temperatură. Acesta poate să măsoare temperatura utilizatorului la nivelul pielii și poate avea diverse utilizări în scopuri medicale. De exemplu, acest senzor, alături de cel pentru a calcula saturația de oxigen din sânge ar putea fi folosite pentru a depista infectarea cu virusul COVID-19.

Chiar dacă este un ceas de dimensiuni mici și echipat cu mulți senzori, acesta promite totuși 10 ore de autonomie folosind o baterie minusculă, de numai 260 mAh. Ceasul se lansează astăzi pe piața internațională și va putea fi comandat la un preț foarte competitiv în această categorie de produse: 80 de dolari americani. Acest model concurează în piață cu modele precum Huawei Watch GT2e sau alte alternative similare, care nu permit instalarea de aplicații noi în afară de cele preinstalate.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News