TikTok va avea aplicație dedicată pe Smart TV-urile LG de generație recentă

08.10.2021
TikTok va avea aplicație dedicată pe Smart TV-urile LG de generație recentă

Platformă de socializare centrată de distribuirea de clipuri video, TikTok va avea în curând și aplicație dedicată pentru Smart TV-urile LG de generație recentă.

Deși, majoritatea fanilor TikTok mai degrabă preferă smartphone-ul, proprietarul Bytdance este hotărât să se extindă și pe televizor, lansând o aplicație dedicată pentru Smart TV-urile LG cu platformă WebOS. Similar, TikTok este disponibil deja pe televizoarele Samsung și alte modele bazate pe platforma Android TV

TikTok pe Smart TV-urile LG, cu unele compromisuri

Versiunea TikTok pentru Smart TV poate fi instalată din magazinele dedicate de aplicații, iar de acum veni preinstalată pe toate modelele Smart TV Samsung și LG.

Utilizatorii se vor putea autentifica folosind propriul cont TikTok și urmări clipuri video direct pe ecanul televizorului, inclusiv din feed-ul de conținut ”For You”. Videoclipurile postate de creatorii pe care au ales să-i urmeze vor apărea evidențiate într-un banner orizontal. Tot acolo vor apărea și clipurile din diferite categorii. De asemenea, poți acorda lik-uri pentru clipurile vizionate și interacționa cu acestea, la fel ca din aplicația pentru smartphone.

Experiența TV a TikTok conține cel mai apreciat și vizionat conținut de pe platformă, potrivit pentru familii și pentru utilizatorii cu vârste între adolescenți și peste.

Totuși, trebuie avut în vedere faptul că filmulețele TikTok sunt optimizate pentru vizionare pe ecranul smartphone-ului, ținut în orientare verticală. Altfel spus, vizionarea pe TV se face cu benzi laterale destul de late.

Luând exemplul YouTube, care în ultimii cinci ani a înregistrat creșteri semnificative ale audienței mai ales de pe urma afișărilor generate pe TV, TikTok speră la un rezultat similar.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News