TV PRO HD6: un computer ascuns în carcasa unui webcam

27.06.2016
TV PRO HD6: un computer ascuns în carcasa unui webcam

De câţiva ani, definiţia unui PC s-a schimbat de la unităţi centrale de dimensiuni mari şi laptop-uri, la orice dispozitiv, oricât de mic sau de ciudat la exterior. După stick-urile HDMI care pot înlocui un computer de birou, vine TV PRO HD6, un PC dedicat sălilor de conferinţe, care este integrat în carcasa unui webcam. Acesta este bazat pe platforma Atom de la Intel şi include cam tot ce este necesar pentru a ţine videoconferinţe pe internet.

Pentru 190 de euro, poţi cumpăra un astfel de dispozitiv echipat cu procesor quad-core Intel Atom Z3735F (Bay Trail), 2 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare internă. Desigur, avem la dispoziţie un locaş pentru carduri microSD, două port-uri USB 2.0 pentru conectarea de accesorii şi tehnologii wireless Bluetooth 4.0 şi WiFi 802.11n. TV PRO HD6 vine şi cu mufă Ethernet RJ-45 pentru conexiuni la internet prin cablu şi două port-uri HDMI. Camera video, care este amplasată pe partea din faţă a dispozitivului poate filma în rezoluţie Full HD.

Nu numai că acesta vine în dimensiuni reduse, cu o carcasă care măsoară 220 x 48 x 36 mm (lungime, lăţime, înălţime), dar integrează chiar şi boxe stereo şi microfon. Practic, ai nevoie doar de un display şi de periferice precum mouse şi tastatură pentru a pune în funcţiune un TV PRO HD6 într-o sală de conferinţe. Nu în ultimul rând, PC-ul este livrat cu Windows 10 pre-instalat.

Momentan TV PRO HD6 se găseşte doar în oferta magazinelor de specialitate din China care livrează inclusiv în Europa. Din păcate sunt slabe şanse să vedem astfel de computere pe rafturile magazinelor autohtone.

Citeşte şi Intel Compute Stick transformă orice televizor într-un PC (UPDATE)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult