Următorul update de Android Auto va adăuga jocuri video pe ecranul mașinii

13.07.2021
Următorul update de Android Auto va adăuga jocuri video pe ecranul mașinii

Platforma Android Auto a fost până de curând una foarte închisă, la care nu aveau acces decât anumite aplicații. În ultima vreme, Google a început să permită și instalarea anumitor aplicații care pot fi folosite la volan, precum cele alternative la serviciile de navigație ale sale, cât și aplicații pentru alimentarea mașinilor electrice, de exemplu. Se pare că următorul pas este instalarea de jocuri, conform celei mai recente versiuni beta ale software-ului.

Android Auto 6.7 permite accesul la colecția de jocuri GameSnacks

Se pare că Google pregătește instalarea de jocuri video care vor putea fi jucate direct de pe cranul mașinilor echipate cu Android Auto. Versiunea beta 6.7 a software-ului include o scurtătură către GameSnacks, o colecție de jocuri video programate în HTML5, care pot rula pe ecranul mașinii. Nu vorbim despre jocuri 3D complexe, sau jocuri AAA, așa cum promite Tesla la bordul mașinilor sale (noile Model S și X pot rula The Witcher 3 și Cyberpunk 2077, conform declarațiilor oficiale), ci despre mici joculețe 2D.

Jocurile GameSnacks nu sunt tocmai noi, acestea fiind lansate în urmă cu mai mult timp pentru telefoane mobile cu putere de procesare mică și conexiuni la internet slabe. Lista jocurilor incluse în GameSnacks este menținută de Google, care alege aceste titluri individual.

Android Auto pare însă acum să fie doar o platformă secundară pentru Google atunci când vine vorba despre domeniul Auto. Compania deja lucrează alături de parteneri precum Volvo la sistemul Android Automotive, un sistem de operare nativ pentru mașini, care rulează direct pe sistemul integrat, fără necesitatea de a conecta un smartphone.

Probabil că pe o platformă proprietară, cu hardware mai puternic, Google ar putea în timp să ofere posibilitatea de a rula jocuri video de o complexitate similară cu cea a jocurilor care sunt în prezent pe Tesla.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News