Vigor Collosus – sistemul de jocuri absolut cu Intel Skulltrail

20.02.2008
Vigor Collosus – sistemul de jocuri absolut cu Intel Skulltrail

Nu au trecut nici două zile de când vă prezentam placa de bază Asus Z7S WS, construită pe platforma de la Intel şi iată un prim sistem bazat pe Skulltrail. Vigor este un nume cunoscut peste hotare printre altele pentru sistemele de gaming ultraperformante. Noul Collosus nu foloseşte însă placa producătorului taiwanez, ci chiar versiunea lansată de Intel şi denumită într-un stil cât se poate de banal Intel Dual Socket Extreme Desktop Platform. Pe de altă parte, unde aţi mai văzut o siglă Intel precum cea din partea dreaptă a imaginii de mai jos?

Intel logo

Preţul configuraţiei de bază a acestui sistem este de 6.799 $. Această sumă se poate rotunji la 6.800 $. Sau chiar la 7.000 $. Adică nu mai strângi bani pentru Logan SUV, ci îţi iei unul din cele mai tari sisteme personale de pe planetă. Probabil că nu îţi vor cădea la picioare chiar toţi cei care vor afla că ai 8 nuclee la lucru în acea carcasă Cooler Master, dar s-ar putea să laşi multe guri căscate. Pe o placă de bază Intel D5400XS cu suport Quad SLI şi Quad CrossFireX stau comod două procesoare quad core Intel Core 2 Extreme QX9775, tactate la 3.2 GHz. Cu posibilitatea de a dubla memoria de 4 GB RAM şi cu cele două plăci video nVidia GeForce 8800 GTS 512 MB, veţi putea rula lejer Crysis la rezoluţia de 2560×1600 pe un monitor de 30”.

Vigor Collosus

Dacă placa de bază împreună cu procesoarele costă aproximativ 3.000 $, ar trebui să mai găsim încă aproximativ 4.000 de motive pentru a explica preţul lui Vigor Collosus. Alături de plăcile video, ca motive semnificative mai pot fi considerate cele două harddisk-uri WD Raptor cu 74 GB fiecare şi 10.000 RPM. Cum 158 GB sunt rezervaţi doar sistemulului de operare şi jocurilor, stocarea efectivă se va face pe două discuri de 1 TB, conectate eventual în RAID. Consumul de curent electric este ultima grijă a celor care îşi permit astfel de configuraţii, aşa că o sursă Enermax Galaxy de 1000 W nu va deranja pe nimeni. Ironic sau nu, producătorii au inclus şi o unitate floppy pentru dischete.

Intel D5400XS

Folosind configuratorul de pe site, sistemul poate fi dus spre limita psihologică de 10.000 $, fără monitor sau sistem audio. Dacă aveţi o plăcere aparte de a face configuraţii personalizate sau chiar dispuneţi de fondurile necesare în bancă, accesaţi acest link. Cât despre mine, am la ce visa în noaptea aceasta!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News