Western Digital înlocuieşte preventiv o serie de hard disk-uri descoperite cu probleme mari de fiabilitate

15.02.2017
Western Digital înlocuieşte preventiv o serie de hard disk-uri descoperite cu probleme mari de fiabilitate

Nu doar Seagate pare să aibă probleme cu serii de hard disk-uri care se defectează mult mai des decât ar fi cazul. Ajunse deja la consumatori, anumite loturi de hard disk-uri HGST Ultrastar încadrate la clasa Enterprise, mai costisitoare şi de regulă mai fiabile decât cele adresate echipării PC-urilor pentru acasă, sunt rechemate pentru înlocuire preventivă de către producătorul Western Digital.

Potrivit declaraţiilor oferite de un reprezentant al companiei, măsura este motivată de apariţia unui lot restrâns de hard disk-ui care în anumite scenarii de utilizare demonstrează rate de defectare crescute. Dorind să păstreze cât mai curată reputaţia seriei Ultrastar, Western Digital colaborează cu consumatorii afectaţi pentru identificarea şi înlocuirea seriilor de hard disk-uri potenţial afectate, înainte ca datele păstrate pe acestea să fie puse în pericol.

Încadrate la gama premium, hard disk-urile HGST Ultrastar beneficiază de garantie 5 ani, sunt proiectate pentru folosire în regim de funcţionare continuă şi sunt evaluate cu o rată medie de apariţie a defectelor (MTBF) de 2 milioane ore, aproximativ dublu comparat unui hard disk obişnuit pentru consumatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult