5 skill-uri utile pe piaţa muncii pe care le poţi învăţa online

06.06.2023
5 skill-uri utile pe piaţa muncii pe care le poţi învăţa online

Să înveţi lucruri noi e mai uşor ca niciodată în ziua de astăzi. Dacă pe vremuri trebuia să petreci ore în şir la cursuri sau la bibliotecă pentru a deprinde o nouă abilitate, astăzi poţi face asta mai rapid şi mai simplu cu ajutorul internetului.

Vei găsi mii, chiar sute de mii de cursuri online pe internet, însă este important să alegi cursuri care îţi pot oferi oportunităţi în viitor şi din care poţi învăţa lucruri cu adevărat utile.

Nu toate skill-urile ce se pot învăţa online sunt la mare căutare pe piaţa muncii. Adevărul este că, în prezent, poţi învăţa online aproape orice, de la cum să realizezi bijuterii handmade şi până la cum să manageriezi un proiect. Atunci când îţi doreşti să înveţi ceva nou pentru a avea mai multe oportunităţi pe piaţa muncii şi nu doar pentru un hobby, este esenţial să alegi skill-uri valoroase.

Iată 5 abilităţi utile pe piaţa muncii care se pot învăţa online:

Programare

Lumea tehnologiei avansează cu paşi rapizi, chiar mai repede decât îţi poţi imagina. Astăzi ne bazăm pe telefoane pentru o mulţime de task-uri, de la comunicarea cu cei dragi şi până la activităţi ce ţin de job. Este deja binecunoscut faptul că domeniul IT oferă locuri de muncă cu salarii peste medie. Trebuie să ştii că pentru a lucra în IT nu ai nevoie neapărat de studii superioare în domeniu. Poţi învăţa un astfel de skill online.

Înainte de a alege un curs de programare, este esenţial să alegi ramură pe care vrei să o studiezi. Poţi programa aplicaţii pentru telefoane mobile, poţi alege un limbaj de programare, precum C++, Java sau PHP, sau poţi studia testarea de cod. Există o mulţime de oportunităţii în acest domeniu, însă va trebui să studiezi înainte ofertele de cursurile online, pentru a alege ceea ce ţi se potriveşte cel mai bine.

Limbi Străine

Limbile Străine sunt un skill esenţial în aproape orice meserie. Atunci când cunoşti o limbă străină te vei bucura de mai multe oportunităţi de job-uri, de posibilitatea de a studia sau a lucra în străinătate, dar şi de ocazia de a face afaceri cu persoane din alte ţări. În prezent, poţi învăţa o mulţime de limbi străine online, în anumite cazuri chiar gratuit. Există programe pe YouTube, aplicaţii şi ghiduri online care te pot ajuta să înveţi o limbă străină nouă, fără costuri sau cu costuri reduse.

În plus, varianta de a folosi aplicaţii pentru telefoane mobile este perfectă dacă vrei să studiezi oriunde şi oricând. Optează pentru un telefon cu funcţii avansate, care să îţi permită să studiezi comod şi rapid, precum cele din gama iPhone. Dacă îţi doreşti un model de ultima generaţie alege iPhone 14 Pro, iar dacă vrei un telefon cu ecran de dimensiuni mari, încearcă iPhone 14 Pro Max.

Marketing Online

Online Marketing este un domeniu ce se dezvoltă rapid, exact la fel precum zona IT, datorită avansului rapid al tehnologiei. Shopping-ul s-a mutat pe laptopuri şi telefoane, aşa că marketing-ul s-a adaptat. Practic, online marketing înseamnă activităţi de vânzare şi promovare a unor produse sau servicii cu ajutorul internetului şi al obiectelor digitale.

Poţi să înveţi tehnici de online marketing online, iar în prezent, foarte multe platforme de cursuri oferă programe complete şi bine structurate. Mai mult, vei găsi şi cursuri gratuite oferite de Google, care îţi pot fi de ajutor atunci când începi să studiezi despre acest domeniu.

Social Media

Reţelele sociale sunt o creaţie a internetului, însă acestea au devenit extrem de populare şi miliarde de oameni le folosesc în ziua de astăzi. Astfel, social media a creat o mulţime de locuri de muncă, iar creatorii de conţinut, managerii de conturi şi consilierii de strategii social media sunt la mare căutare în ziua de azi.

Vei găsi numeroase cursuri online de social media pe platformele dedicate, unde poţi învăţa cum să manageriezi conturi, cum să obţii colaborări sau cum să îţi formezi o comunitate în mediul online.

Poţi să urmezi astfel de cursuri online atât de pe laptop, cât şi de pe telefonul mobil. Cu siguranţă un smartphone bun te va ajuta, în special dacă vrei să creezi conţinut foto sau video, să foloseşti aplicaţii pentru editare sau pentru organizare.

Web Design

Site-urile web fac parte din viaţa cotidiană şi sunt peste tot. Poţi să intri pe un site pentru a-ţi cumpăra pantofi, pe un altul pentru a-ţi face asigurare la maşină, dar şi să urmăreşti filme sau să citeşti ştirile de pe astfel de platforme. De aceea, job-ul de web designer este unul de actualitate.

Există sute, chiar mii de cursuri de web design pe care le poţi face online, iar vestea bună este că nu ai nevoie de cunoştinţe avansate de programare pentru această meserie.

Dacă vrei cu adevărat să deprinzi noi abilităţi, foloseşte lista de mai sus ca sursa de inspiraţie şi cauta programele online care ţi se potrivesc.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult