A apărut încă un dispozitiv care promite să blocheze 5G. E surprinzător ce se află în interiorul gadgetului de 250 de dolari

20.07.2020
A apărut încă un dispozitiv care promite să blocheze 5G. E surprinzător ce se află în interiorul gadgetului de 250 de dolari
Foto: Quakometer

Un nou dispozitiv care promite să blocheze undele „dăunătoare” 5G a apărut pe piață. Gadgetul costă 250 de dolari și este vândut de un bărbat din Glastonbury, Marea Britanie, numit Gary Johnson.

Un blogger a cumpărat aparatul pentru a-l „diseca”. La interior nu a descoperit vreo tehnologie avansată, ci câteva elemente foarte simple.

Foto: Quakometer

Pe cutie apare imaginea unei stații de bază telecom. În lateral se găsesc un buton On/Off și un LED.

Foto: Quakometer

În interior, Quackometer a găsit o baterie, câteva fire și un cilindru din cupru. Între întrerupător și firele înfășurate în jurul cilindrului respectiv (care pare să fie realizat dintr-o bucată de țeavă de apă) este un spațiu, iar curentul de la baterie nu ajunge la acestea. Acel tub este un element pur decorativ, iar gadgetul nu este altceva decât un LED cu o baterie.

Escrocii explotează teama de 5G a oamenilor

În iunie a apărut, tot în Marea Britanie, 5GBioShield, stick-ul anti-5G care costă cât un telefon.

Dispozitivul, care are prețul de 283 de lire sterline, promite să îi protejeze pe utilizatori de 5G, tehnologie asociată de unii oameni cu pandemia COVID-19 și alte afecțiuni. Asta deși nu există dovezi științifice în acest sens.

O analiză făcută de compania de securitate Pen Test Partners arată că produsul este un simplu stick de memorie cu capacitate de doar 128 MB.

Aceste dispozitive nu sunt ceva nou. Stickere care promit să îi protejeze pe utilizatori de radiaţiile emise de telefoane se vând de multă vreme.

Din cauza teoriilor care susțin că tehnologia 5G este dăunătoare, în Marea Britanie s-au înmulțit atacurile împotriva echipamentelor operatorilor telecom.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult