A fost câştigat cel mai mare premiu la loto din istorie: 1,53 miliarde de dolari

26.10.2018
A fost câştigat cel mai mare premiu la loto din istorie: 1,53 miliarde de dolari

Un american, rezident al statului Carolina de Sud din SUA, a câştigat al doilea cel mai mare premiu acordat vreodată de o loterie la nivel mondial. Este vorba despre un pot de 1.53 miliarde de dolari, acordat de loteria privată Mega Millions din Statele Unite. Aceasta nu este prima dată când premiul cel mare de peste un miliard de dolari este câştigat, însă este prima dată când câştigătorul este unul singur, acesta intrând în posesia intregii sume de bani.

Loteria Mega Millions este disponibilă exclusiv cetăţenilor din 44 de state din America, iar premiul cel mare nu mai fusese câştigat încă din luna iulie. Numerele câştigătoare la extragerea Mega Millions au fost 20, 70, 5, 62 şi 65 cu numărul special „Mega Ball” 5. Şansele ca această combinaţie de numere să fie extrasă erau de 1 la 300 de milioane, mult mai mici decât şansele de a fi lovit de un fulger, de a muri într-un accident de avion sau ca două persoane să formeze la întâmplare acelaşi număr de telefon din 8 cifre.

Întrucât câştigătorul locuieşte în Carolina de Sud, acesta îşi poate păstra anonimitatea, conform legii, deci este posibil să nu aflăm niciodată cine a plecat acasă cu suma de 1,53 miliarde de dolari după cumpărarea unui simplu bilet de loterie.

De fapt, premiul „brut” nu este de tocmai 1,53 miliarde de dolari. După aplicarea taxelor, câştigătorul va intra în posesia a 877,8 milioane de dolari, care pot fi plătiţi în două feluri. Fie poate opta să primească întreaga sumă odată, fie poate opta pentru plăţi anuale timp de 29 de ani. Există avantaje şi dezavantaje pentru fiecare dintre opţiuni, cei care sugerează plata pe mai mulţi ani spunând că în timp taxele ar putea scădea, deci la final primeşti o sumă mai mare de bani.

În cadrul aceleiaşi extrageri 36 de persoane au câştigat premiul al doilea şi 419 au câştigat premiul al treilea, acesta din urmă valorând 10.000 de dolari.

Alte cinci premii record acordate de loterii au fost 1,58 miliarde de dolari în cadrul loteriei Powerball, acordat în 2016 şi împărţit către trei câştigători, un premiu de 758 milioane de dolari în 2017, 656 milioane tot în cadrul Mega Millions în 2012 împărţit la trei câştigători, 648 milioane în 2013 tot la Mega Millions împărţit la doi câştigători şi un jackpot Powerball în valoare de 590 milioane câştigat de o pensionară de 84 de ani.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult