AAduino, clona Arduino de mărimea unei baterii AA

22.04.2016
AAduino, clona Arduino de mărimea unei baterii AA

Folosite pentru automatizări de tot felul, începând cu închiderea prin telecomandă a uşii garajului şi instrumente medicale, până la aeromodele şi roboţi autonomi, computerele miniaturale au ajuns la mărimea unei baterii AA, putând fi instalate în carcasa oricărui dispozitiv alimentat cu acest tip de baterii.

Alimentat chiar de bateriile lângă care este instalat, AAduino este o versiune simplificată a computerului Raspberry Pi, fiind motorizat de un microcontroller Atmel ATmega328P ajutat cu 32KB memorie Flash, 1024B memorie EEPROM şi 2KB memorie SRAM. Procesorul pe 8 biţi funcţionează la o frecvenţă de 12 MHz, având un consum de energie aproape neglijabil.

Prevăzut cu modem radio, AAduino poate intra în echiparea senzorilor wireless, alarme şi sisteme de monitorizare, transmiţând la distanţă informaţiile obţinute de senzorii la care este conectat.

Citeşte şi Raspberry Pi 3: un computer de 35 de dolari cu procesor pe 64 de biţi şi WiFi integrat

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult