Acum poți implanta cardul de cumpărături direct sub piele, plătind cu propria palmă

11.04.2022
Acum poți implanta cardul de cumpărături direct sub piele, plătind cu propria palmă

Deşi încă sunt privite cu suspiciune, microcipurile implantabile devin tot mai utile în mediul de viaţă înconjurat de tehnologie, cei care aleg să le folosească ajungând să aprecieze numeroasele avantaje oferite.

Puțini știu că tehnologia din spatele cardurilor contactless poate fi adaptată fără probleme pentru a încăpea în capsula unui cip implantabil, folosind un dispozitiv de forma unei seringi. Singura problemă potențială apare după doi ani, reprezentând intervalul de timp după care majoritatea cardurilor bancare expiră și ar trebui înlocuite. Mult mai ușor de implantat, decât de extras de sub pielea mâinii, cip-urile bancare expirate ar putea fi reprogramate sau pur și simplu abandonate, inserând încă un cip.

Dar până la momentul expirării, posesorul unui astfel de cip se poate amuza de nenumărate ori privind cum vânzătorul de la magazin și clienții care așteaptă la rând sunt complet derutați la priveliștea unui alt client care doar pune palma peste terminalul de plată și face „problema” să dispară.

În funccţie de tipul implantului ales, posesorul îl poate folosi și ca suport electronic pentru păstrarea datelor de contact, sau istoricul medical, cipul ținând loc de buletin electronic.

Implantat sub pielea care unește degetul opozant de restul palmei, microcipul poate servi ca şi cheie electronică pentru deblocarea telefonului mobil, deschiderea locuinţei, înlocuitor pentru cartela de acces la birou şi chiar pornirea autoturismului. Prevăzute cu memorie internă, cipurile implantabile pot păstra permise de călători în format electronic şi chiar abonamentul pentru mijloacele de transport în comun, validarea călătoriei fiind posibilă la simpla apropiere a mâinii de un pentru cartelă compatibil.

Chipurile RFID sunt folosite la animalele de companie pentru a le identifica atunci când sunt pierdute, însă puțini realizează că tehnologia poate fi aplicată chiar mai bine în cazul oamenilor. Cu toate acestea, sunt ridicate anumite îngrijorări, privire la modul în care acestea pot ajunge să conțină informații foarte detaliate despre proprietar, care ulterior ar putea fi scanate fără știrea acestuia. Nu în ultimul rând, tehnologia Apple AirTag a arătat deja cum un dispozitiv aproape miniatural poate fi folosit pentru a urmări pas-cu-pas a mișcările unei persoane.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult