Agenți Secret Service, distrași de telefoane, nu au văzut un bărbat care a intrat în casa unui consilier prezidențial

07.06.2023
Foto: Profimedia Images

Agenții Secret Service însărcinați cu protecția unui consilier al președintelui american Joe Biden nu au văzut un bărbat care a intrat în locuința acestuia. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că toți agenții stăteau pe smartphone-urile personale.

Incidentul s-a petrecut în luna aprilie a acestui an, potrivit CNN. Consilierul prezidențial pe probleme de securitate națională Jake Sullivan s-a trezit cu un bărbat, aparent beat, în casă, dimineața devreme.

Oficialul i-a cerut intrusului să plece, iar acesta s-a conformat. Agenții, care se aflau afară, au aflat ce s-a întâmplat chiar de la Sullivan.

O anchetă a arătat că agenții erau distrași de telefoanele mobile personale. Potrivit CNN, membrii Secret Service vor fi disciplinați.

Citește și: Air Force One, avionul președintelui SUA, a decolat de mai multe ori decât a aterizat. Cum e posibil?

Agenția nu a transmis o poziție oficială în legătură cu incidentul. Secret Service este însărcinată cu protecția liderilor politici americani, a familiilor acestora, dar și a șefilor de stat sau guvern care vizitează America.

Majoritatea americanilor se declară dependenți de telefoanele lor

Dependența de smartphone-uri și internet este o afecțiune reală. În SUA, aproape 57% dintre cei care au participat la un sondaj realizat de Reviews.org au declarat că sunt „dependenți” de telefoanele lor mobile.

Sursa: Reviews.org

Totodată, 89% au spus că își verifică smartphone-urile în primele 10 minute după ce se trezesc, iar 75% iau dispozitivele cu ei la toaletă.

Sursa: Yahoo! News

Citește și: Știrile Go4it: Panourile solare, posibil dezastru ecologic? Apar noi tipuri de mașini electrice. AI-ul care ține slujbe

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult