A.I. Googles – ochelarii inteligenţi ce depistează obiectele pierdute

07.05.2008
A.I. Googles – ochelarii inteligenţi ce depistează obiectele pierdute

Cu cât eşti mai dezordonat, cu atât şansele să găseşti obiectul pe care îl cauţi sunt mai mici. Iar când te grăbeşti să ajungi undeva şi nu găseşti cheile de la apartament sau de la maşină, sentimentul de nelinişte devine chiar apăsător. Mulţumită cercetătorilor japonezi, în viitor nu va trebui să mai avem grijă unde ne aruncăm lucrurile deoarece vom purta ochelari inteligenţi (A.I. Googles) care ne vor arăta exact unde am lăsat obiectul cu pricina. Tu nu ai decât să rosteşti unul dintre cuvintele “magice”: chei, telefon, şosete, ceas etc.

 

 

 

Pentru a face posibilă recunoaşterea obiectelor şi locul unde acestea sunt poziţionate, ochelarii inteligenţi sunt dotaţi cu o cameră video care înregistrează exact ceea ce vezi şi trimite informaţia într-o bază de date a unui computer. Un mini-display amplasat în dreptul ochiului drept îţi redă în timp real imaginea, însoţită de detaliile asupra obiectelor recunoscute.

A.I. Google - Ochelarii inteligenti

Recunoaşterea se face cu ajutorul unor algoritmi complecşi, dar care încă mai trebuie îmbunătăţiţi deoarece se întâmplă ca, din cauza perspectivei diferite, ochelarii să nu recunoască tot timpul obiectele. Sistemul pare că este inspirat după tehnologia de recunoaştere a feţei (Face Detection) folosită la camerele foto digitale.

A.I. Google - Ochelarii inteligenti

Urmărește Go4IT.ro pe Google News