Toyota dezvăluie prima ambulanta special proiectată pentru transportul pacienților COVID-19

01.05.2020
Toyota dezvăluie prima ambulanta special proiectată pentru transportul pacienților COVID-19

Toyota a proiectat o ambulanta special pentru transportul pacienților COVID-19, echipată ținând cont de natura extrem de contagioasă a coronavirusului.

Vehiculul donator este Toyota HiAce, o utilitară comercială ușoară des întâlnită pe străzile din Japonia, precum și în alte regiuni din asia. Vehiculul promovat pentru transportul de marfă poate fi configurat și ca microbuz, folosit pentru servicii de taxi sau ca o alternativă mai spațioasă la SUV-ul tradițional.

Noul model de ambulanță a fost dezvoltat pentru Spitalul Universitar Showa din Japonia, pe baza solicitărilor de la unitățile medicale din țară și include o serie de caracteristici neobișnuite.

Având în vedere modul de transmitere a COVID-19 prin picături ușor disipate în aer prin strănut, vorbire sau chiar prin simpla respirație, cabina șoferului este complet separă de cabila pentru transport pacienți. Ambele cabine sunt prevăzute cu sisteme de filtrare a aerului, însă cabina din spate este complet izolată prin includerea unui sistem de ventilație care funcționează prin aspirație, presiunea negativă asigurând că aerul viciat este evacuat pe la partea din spate a vehiculului în mod controlat.

Deși este mai înghesuită decât ambulanțele folosite în regiuni ca Statele Unite sau Europa, noul model adaptat de Toyota include și un lift care permite îmbarcarea pacienților așezați pe targă fără ajutorul unui însoțitor, teoretic, eliminând nevoia pentru folosirea izoletei individuale. Înăuntru mai este loc pentru un scaun rezervat unui asistent medical și echipamente esențiale specifice serviciilor de ambulanta.

Potrivită inclusiv pentru transportul de pacienți COVID-19 grav bolnavi, noul model de ambulanta propus de Toyota Group nu este singurul produs de acest tip oferit de japonezi. Aisin Seiki, un furnizor de echipamente pentru industria auto deținut parțial tot de Toyora propune și alte soluții destinate spitalelor improvizate, luând forma unor paturi pliabile cu design simplificat și sistem rapid de partiționare a încăperilor.

Între timp, Toyota a anunțat că suspendă toate restricțiile care țin de folosirea brevetelor, respectarea drepturilor de autor și a altor drepturi de proprietate intelectuală, dacă scopul folosirii acestora este inițierea de proiecte și dezvoltarea echipamentelor pentru combaterea COVID-19.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult