Automatele de cafea din România acceptă acum şi plata prin SMS

28.04.2016
Automatele de cafea din România acceptă acum şi plata prin SMS

Tranzacţiile cash sunt în continuare predominante în România, însă plăţile în format digital devin din ce în ce mai importante. Nestle Professional, divizia „out of home” a Nestle România a anunţat că a instalat primele automate de cafea din România care acceptă plată direct cu telefonul. Acestea sunt disponibile momentan în câteva oraşe mai mari ale ţării, urmând ca reţeaua de astfel de aparate să se extindă în lunile următoare.

Întrucât nu întotdeauna se întâmplă să ai la tine monede sau bancnote de valoare mică, plata cu un card de credit sau prin intermediul smartphone-ului devine o necesitate în era digitală. Românii încă se feresc de plăţile cu un card bancar, însă plăţile prin SMS ar putea avea mai mult succes, aşa că un număr limitat momentan de automate NESCAFE Alegria din Bucureşti, Bacău, Cluj şi Sibiu acceptă acum plata direct cu telefonul mobil.

Procedura de utilizare este simplă. Utilizatorul va trimite un SMS către numărul afişat pe automatul de cafea. La primirea unui SMS de confirmare, care are loc instant, aparatul afişează creditul disponibil. Comanda unui produs trebuie realizată în maximum un minut de la primirea mesajului de confirmare. Banii sunt apoi listaţi pe factura operatorului mobil în cazul utilizatorilor de abonament şi sunt retraşi direct din creditul disponibil pentru utilizatorii pre-pay.

Nestle plănuieşte ca până la finalul acestui an să deţină 500 de de aparate cu vânzare prin SMS în toată ţara, în majoritatea oraşelor mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult