Bine ați venit în Fuc… Fugging! De ce își schimbă un sat numele după ce a devenit viral pe internet

27.11.2020
Bine ați venit în Fuc... Fugging! De ce își schimbă un sat numele după ce a devenit viral pe internet

După ce satul Fucking din Austria a devenit viral pe internet din cauza numelui său amuzant, autoritățile locale au luat decizia să schimbe acest nume. Motivul nu este obligatoriu faptul că acest nume are un alt înțeles în limba engleză, ci turiștii care trec prin Fucking au de multe ori un comportament necorespunzător. Astfel, de la 1 ianuarie 2021, locuitorii din Fucking, Austria vor locui în Fugging.

Locuitorii și autoritățile din Fucking nu au apreciat popularitatea online

Conform autorităților locale, turiștii au vandalizat în repetate rânduri semnul de intrare în localitate, cu care își făceau fotografii, iar de mai multe ori aceștia l-au furat. De-a lungul timpului, autoritățile au început să folosească metode de securitate pentru a proteja acest semn. Se pare însă că nu doar autoritățile locale s-au săturat de schimbat semne, ci și locuitorii, care s-au săturat de glumele proaste ale vizitatorilor.

Comunitatea online este, desigur, nemulțumită de deciziile autorităților austriece. Aceștia întreabă dacă „oamenii de acolo nu au simțul umorului” sau „de ce nu sunt fericiți cu publicitatea gratuită pe care o primesc online”.

Filmul a fost subiectul și unei cărți a unui autor austriac numit Kurt Palm, care a fost adaptată și într-un film de lung metraj numit „Bad Fucking”.

De altfel, Fucking nu este un sat mare. Acesta se află la 350 de km de Viena și are o populație de numai 100 de locuitori. Astfel, aceștia nu sunt obișnuiți cu un volum foarte mare de turiști. Se pare că satul are și o istorie foarte lungă. Se pare că acest sat există sub numele Fucking încă din secolul al 11-lea. Cel care a fondat acest sat ar putea fi, conform dovezilor istorice, un nobil bavarez pe nume Focko.

Dar numele Fucking nu a fost scris în forma din prezent dintotdeauna. O hartă din secolul al XIX-lea prezintă satul sub numele Fuking. Cert este că în curând, numele satului va fi scris Fugging.

sursa: The Guardian

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult