Black Friday vine mai devreme în România – magazinele care schimbă data

14.11.2013
Black Friday vine mai devreme în România - magazinele care schimbă data

Este binecunoscut faptul că românii sunt sensibili la reduceri. Aşa se face că unele magazine ce urmau să ofere produse la preţ redus în ultima vineri din lună au anunţat un program diferit. Ele vor fura puţin startul, în speranţa de-a câştiga mai mulţi clienţi. Aşa se face că magazinul virtual eMag.ro şi cele fizice Flanco au stabilit data Black Friday-ului românesc pe 22 noiembrie. Premisa de la care s-a plecat a fost aceea că românii nu ţin neapărat cont de momentul în care vor avea acces la reduceri. Ei sunt interesaţi de reducerile în sine.

Anunţul făcut pentru eMag.ro şi Flanco

O astfel de mişcare din partea unor jucători foarte importanţi pe piaţa de retail IT din ţara noastră va provoca cel mai probabil o reacţie în lanţ. Competitorii vor schimba cel mai probabil şi ei data. evoMAG a anunţat de la începutul săptămânii că va da startul reducerilor pe 22 noiembrie. Procentele reducerilor pot ajunge la 70% sau chiar 90%, însă nu vă aşteptaţi să vedeţi laptopuri sau telefoane mobile cu un preţ atât de scăzut. În România, estimările făcute de magazinele ce-au participat anul trecut la campanii Black Friday spun că vânzările totale vor fi anul acesta de 100 de milioane de euro.

Oferta evoMAG pentru Black Friday

Oferta F64 pentru Black Friday

Dacă aţi urmărit anumite produse în ultima perioadă, e bine să fiţi cu ochii pe magazinele care le vând. Este foarte posibil ca ele să modifice la rândul lor dta la care vor oferi reducerile, pentru a nu fi surprinse în offside de piaţă. Nu vrei să vii cu oferte la o săptămână după cei majoritatea magazinelor din mari din ţara noastră şi-au epuizat stocurile de Black Friday. Pe de altă parte, un număr mai mare de magazine cu oferte se va traduce în mai multe şanse pentru utilizatorul de rând de a-şi achiziţiona produsul preferat. Ştim cu toţii ce probleme apar când mii de utilizatori încearcă să acceseze paginile aceluiaşi magazin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News