Boeing a dezvoltat o toaletă pentru avion care se curăţă singură [VIDEO]

07.03.2016

Inginerii Boeing au dezvoltat o toaletă pentru avioane capabilă să se cureţe singură, proces în care elimină 99,99% din germeni în doar trei secunde. De asemenea, potrivit companiei, tehnologia poate elimina şi mirosurile neplăcute.

Curăţarea în profunzime se face cu ajutorul unui tip de lumină ultravioletă. Aceasta este diferită de cea din aparatele pentru bronzat şi nu este dăunătoare pentru oameni. Mai mult, sistemul de curăţare se activează doar atunci când baia din avion este goală.

Boeing a depus o cerere pentru a breveta noua tehnologie. Potrivit oficialilor companiei, mai este nevoie de cercetare înainte ca noile toalete să fie instalate în avioane.

Citeşe şi: Tunul anti-dronă este acum disponibil. Poţi captura sau distruge aparatul de zbor [VIDEO]

Potrivit specialiştilor, o astfel de toaletă reduce riscul răspândirii bolilor infecţioase de către pasagerii care călătoresc de pe un continent pe altul. De asemenea, poate scădea costurile cu exploatarea avioanelor.

Prototipul foloseşte şi o altă caracteristică interesantă: capacul se ridică şi coboară singur, fără ca utilizatorul să îl atingă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult