Cadouri de Crăciun – George

26.11.2007
Cadouri de Crăciun - George
Scrisoare pentru Moş Crăciun

LCD TV Sony Bravia

Nu mai îmi place la cinematograf, cred că anul ăsta am fost de vreo patru ori. Însă ador să vizionez filme pe un ecran mare, fără să aud manele surround de pe telefoane proaste şi comentarii stupide.

Soluţia, în acest caz, este un TV LCD sau un monitor LCD. Prefer diagonala în locul rezoluţiei mai mari, aşa că las monitorul în grija colegilor mei, iar eu o să mă delectez în faţa unui Sony Bravia de 82 cm, HD.

Culmea este că, deşi se mai numeşte şi TV (datorită tuner-ului integrat), puţini îşi cumpără asemenea produse ca să privească în special emisiunile posturilor de televiziune, despre care (cu câteva excepţii) nu pot spune decât că sunt jalnice.

LCD TV Sony Bravia

Aparat foto DSLR Nikon D40X

Nu sunt nici artist, nici fotograf. Dar imi place sa fac poze şi am o deosebită satisfacţie când fotografia realizată este reuşită din punct de vedere tehnic, să spunem. Actualul aparat foto, prezentat în articolul cu gadget-urile personale, nu mă ajută prea mult în privinţa asta aşa că, dupa ce îmi iau LCD TV, DSLR-ul Nikon D40x va fi următorul de bifat în listă.

Alternativa la Nikon D40x este celebrul Canon EOS 400D – puţin mai scump şi puţin mai bun.

Nikon D40x

Şi totuşi, vorbim de cadouri de Crăciun

Nu pot să închei articolul fără a comunica dorinţa mea moşului.

Moşule, zilele trecute am găsit pe net cea mai tare bere din lume. Se numeşte Samuel Adams Utopias şi am citit că are o aromă şi un gust extraordinar. Păi ce, doar americanii să se bucure de ea? Ia fă un drum până la ei şi adu câteva sticle încoace. Ai grijă să nu o confunzi cu lichiorul sau coniacul, căci arată atipic. Uite o poză mai jos ca să-ţi faci o idee. Presupun că banii nu sunt o problemă. Le spui că eşti Moş Crăciun, sunt sigur că te vor crede.

Te aştept pe 25 decembrie, o să mă fac că dorm. Nu ştiu dacă mai ţii minte drumul şi cum e în România, dar cred că renii tăi vor fi obosiţi şi mai bine vii cu avionul (ajungi mai repede). Cum ai coborât însă, ai grijă la sacul cu cadouri, la ceas, portofel şi haine. Sunt destui oameni care te invidiază şi ar vrea să fie în locul tău, dar totodată să păstreze darurile pentru ei. Toate cele bune!

Bere strong

Ce vrem de fapt de Crăciun?

go4it.ro te face celebru şi-ţi aduce şi trafic pe blog.

Scrie pe blogul tău despre produsele IT pe care ţi le doreşti de sărbători şi pune link către pagina Cadouri de Crăciun de pe go4it.ro. Noi îţi vom publica materialul şi vom pune şi link către blogul tău. Trimite link-ul către postul respectiv pe adresa de e-mail [email protected].

Ciudat, când eram copil nu mă gândeam la cadouri de Crăciun decât poate cu puţine zile înainte de sărbătoare. Şi orice lucru banal (cu excepţia băţului), atunci mi se părea grozav.

Am crescut şi am ajuns să-mi doresc din ce în ce mai mult, ca să realizez că, de fapt, nu valoarea materială îmi aduce bucuria şi liniştea în suflet ci valoarea sentimentală, exprimată prin cadouri simbolice, cadouri care să ne reflecte o latură a personalităţii sau un cadou pur şi simplu amuzant.

Christmas House

Ce urmează să vezi în continuare nu sunt decât nişte obiecte neînsemnate, dar care, datorită societăţii şi mediului în care trăim, au ajuns să fie foarte căutate şi apreciate. Sincer, nu îmi doresc aşa ceva de Crăciun. Dacă am nevoie într-adevăr de aceste gadget-uri, am să mi le cumpăr singur. Din partea celor pe care îi îndrăgesc aştept exact opusul – ceva simplu şi cât mai multă afecţiune.

Însă nu toţi gândim la fel şi probabil că unii dintre voi şi-ar dori cât mai multe astfel de jucărioare scumpe, aşa încât am să vă spun ce aş vrea să-mi iau în viitor (să ne duelăm în gadget-uri), dar nu de Crăciun. Sunt lucruri pe care le voi achiziţiona într-o zi oarecare din weekend şi de care mă voi bucura pentru că, sper eu, îmi vor face zilele (libere) mai frumoase, serile mai puţin monotone şi munca (cine ştie?) mai uşoară.

Mini-laptop-ul ASUS Eee PC

A trecut aproape un an de când lucrez oficial cu gadget-urile, însă nimic nu m-a impresionat precum a făcut-o acest micuţ calculator portabil, ASUS Eee PC. Pentru mine este aproape ideal: mic şi uşor (sub 1 Kg), are un sistem de operare preinstalat cu toate aplicaţiile de care am nevoie (office şi multimediaentertainment) plus acces la Internet, facilitat de conectivitatea Wi-Fi şi clasicul port ethernet.

ASUS Eee PC

Capacitatea de stocare este de 4 GB, din care vreo 2.5 GB sunt ocupaţi de sistem şi programe. Ea poate fi extinsă prin introducerea unui card SD în cititor (da, Eee PC are şi aşa ceva) sau prin conectarea unei memorii Flash pe USB.

Nu-mi place autonomia şi mărimea display-ului. Bateria duce un film de maxim două ore jumate, iar ecranul de 7” ar fi putut fi un picuţ mai mare prin renunţarea la difuzoare. Preţul de 10 milioane a fost anunţat de dragul sumelor rotunde, cel puţin la noi. Acum costă 1200 RON, dar sper să se mai ieftinească deoarece cât o fi el de micuţ şi drăguţ nu merită mai mult de 900 RON.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News