Ce presupune o carieră de succes ca streamer de poker pe Twitch (P)

14.09.2023
Ce presupune o carieră de succes ca streamer de poker pe Twitch (P)

Dacă îți place jocul de poker și vrei să împarți din experiența ta cu o comunitate, ai putea să iei în calcul ideea să fii streamer pe Twitch. Mai ales dacă nu ai trac în fața unei camere de filmat și poți avea atenție distributivă, acest lucru s-ar putea să ți se potrivească de minune. Nu doar ca o pasiune, ci poate și ca o carieră.

Twitch crește pe zi ce trece și a ajuns la 140 de milioane de utilizatori activi în toată lumea. Din acest motiv, și numărul streamerilor este unul impresionant: a ajuns la 7.5 milioane în august 2023. Ai putea să fii și tu unul dintre ei, mai ales dacă te pasionează domeniul.

Știm prea bine platforma pentru că oferă conținut de divertisment. Sunt oameni care fac streaming în timp ce se joacă, în timp ce unii oferă conținut din viața reală. Pokerul nu putea lipsi însă de pe Twitch, din moment ce este un joc atât de distractiv cât și popular. În momentul în care intri pe Twitch, vei descoperi o categorie specială pentru poker. Ba chiar cei mai importanți operatori de poker online au propriile canale pe Twitch, unde oferă conținut profesionist din care toți utilizatorii pot învăța. Sunt transmise atât turnee importante din mediul live cât și online.

Care sunt calitățile de care ai nevoie pentru a face streaming de poker pe Twitch cu succes?

Twitch este o platformă deschisă oricui, dar pentru a avea succes în timp ce faci streaming când joci poker ai nevoie de mai mult de atât. În primul rând, ți-ar fi foarte util dacă ai avea un bagaj important de informații. În timp ce joci, vei interacționa cu cei care te privesc și vei primi multe întrebări. Unii te vor întreba cum să gestioneze anumite situații, iar din rolul tău va trebui să le dai răspunsuri utile.

Atenția distributivă este și ea importantă și e bine să o ai. Cei mai mulți streameri discută cu comunitatea lor în timp ce joacă poker. Va trebui astfel să fii atent atât la jocul în sine, cât și la discuțiile de pe chat. În cazul în care nu le poți face pe amândouă simultan, șansele tale de a avea succes pe Twitch vor scădea considerabil.

Carisma este și ea utilă. Ține cont că ești în fața unei camere și poți alege opțiunea ca privitorii să-ți vadă și chipul, nu doar ecranul calculatorului, cu masa de poker. Partea de entertainment este importantă, motiv pentru care dacă îi faci pe privitori să râdă și să se simtă bine vei avea cu siguranță un plus.

La toate acestea se adaugă, desigur, și o conexiune stabilă la Internet plus un microfon profesionist. Dacă aplicațiile platformelor de poker online nu necesită un device de ultimă generație, deoarece rulează bine chiar și pe unele mai vechi, este important ca privitorii să te audă bine în timp ce vorbești cu ei și să nu existe probleme de Internet.

Ce beneficii ai ca streamer de poker pe Twitch?

Nu trebuie să pornești de la ideea că vei câștiga bani în momentul în care te apuci de streaming pe Twitch. Câștigurile materiale trebuie privite ca un bonus, chiar dacă pot apărea, în funcție de succesul pe care îl vei avea. În primul rând, vei avea parte de multă socializare. Îți vei face propria comunitate. Ba chiar e recomandat ca, pe măsură ce canalul tău crește, să îți faci și propriul server de Discord, în așa fel încât să îți păstrezi comunitatea și mai aproape.

În același timp, vei putea să împarți din experiența ta în lumea pokerului cu alți oameni care au aceeași pasiune. Unii dintre ei sunt abia la început de drum și te pot privi ca un model de urmat.

Desigur, există și câștiguri materiale pentru cei care fac streaming pe Twitch, în funcție de succesul pe care îl au. Dacă ajungi la un anumit nivel, urmăritorii se vor abona la tine și vor plăti o taxă lunară (pleacă de la 4 euro, dar există și comisioane oprite de Twitch). Vei mai putea primi și donații din partea urmăritorilor, iar dacă ajungi la un nivel foarte bun s-ar putea să primești propunerea de a colabora cu un operator de renume din industria pokerului online. Există deja numeroase cazuri ale unor streameri care au devenit ambasadorii unor companii de top din pokerul online.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult