Cea mai scumpă cafea din lume se face din excremente de pisică indoneziană

Cea mai scumpă cafea din lume se face din excremente de pisică indoneziană

Pisica indoneziana

“Raro Caffé” este probabil cea mai scumpă cafea din lume. Servită pe continentul asiatic sau chiar în cafenelele din Londra, preţul unei ceşcuţe de “Raro” ajunge până la 50 de lire sterline. Interesant este că, de această dată, nu notorietatea sau luxul localului influenţează costul ci modalitatea prin care această cafea ajunge la “forma finală”.

Boabele nu sunt măcinate cu ajutorul vreunei maşinării ci într-un mod cu totul aparte, incredibil: cu ajutorul pisicilor indoneziene, ţinute în crescătorii pentru producerea aşa numitelor boabe “Kapi Luwak”. Boabele de cafea sunt înghţite de pisica indoneziană şi parţial digerate – sucul gastric al acestui animal conţine enzime ce dau un gust aparte boabelor de cafea. O misiune mai dificilă o are însă îngrijitorul care trebuie să separe boabele de restul excrementelor.

Cred că cel mai bine ar fi ca pasionaţii de cafele de “lux” să nu afle cum se fabrică “Raro Café”. Sau aroma extraordinară face ca procedeul de “optimizare” a boabelor să nu mai aibe vreo importanţă?

Cea mai scumpa cafea din lume

Urmărește Go4IT.ro pe Google News