Cele mai „nefericite” selfie-uri

Cele mai „nefericite” selfie-uri

Selfie-ul a devenit un fenomen mondial, dar nu este o activitate recentă aşa cum s-ar putea crede. Oamenii îşi făceau astfel de poze încă de la apariţia primelor camere foto. Astăzi, unele persoane duc la extrem fenomenul. Kim Kardashian a declarat în septembrie 2016 că şi-a făcut 6.000 de selfie-uri într-o vacanţă de doar patru zile în Mexic.

Selfie în anul 1910

Producătorii de smartphone-uri ştiu cât de importantă este această activitate pentru noi. Recent, Vivo a lansat un smartphone cu cameră frontală cu senzor de 24 de MP. Mai mult, modelul Nokia 8 lansat de HMD Global dispune de funcţia Bothies, care permite realizarea de imagini cu ajutorul celor două camere de pe telefon, frontală şi principală, folosite simultan. Într-o jumătate a imaginii apare persoana care o face, iar în cealaltă zona fotografiată.

Totodată, Sony va lansa în curând primul său smartphone cu cameră duală. Aceasta nu va fi, însă, poziţionată nu pe spate, cum ne-am obişnuit, ci pe faţă, pentru selfie-uri.

De multe ori această activitate s-a terminat în cel mai nefericit mod cu putinţă pentru cei care au practicat-o. Între 2014 şi 2016 au fost înregistrate 49 de cazuri cunoscute de decese legate de selfie-uri. În alte cazuri, mai fericite, aceste poze au afectat doar imaginea persoanelor care le-au făcut. Iată câteva exemple:

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult