Cercetătorii au descoperit o încăpere ascunsă în Piramida lui Kheops

Cercetătorii au descoperit o încăpere ascunsă în Piramida lui Kheops

O echipă de cercetători din proiectul ScanPyramids a anunţat că a descoperit o încăpere secretă în Piramida lui Kheops de pe platoul Giza din Egipt. Este vorba despre o cameră cu o lungime de aproximativ 30 de metri, prima nouă descoperită în peste 100 de ani.

Rolul acestei încăperi este deocamdată necunoscut. Este posibil ca aceasta să fi rezultat în timpul construcţiei, fără a avea un scop clar sau să fi fost lăsată pentru a permite construirea Marii Galerii.

Organizaţia ScanPyramids cercetează marile piramide folosind tehnologii moderne, non-invazive.

Marea Piramidă din Egipt a fost construită în timpul domniei faraonului Khufu sau Kheops, care a domnit în perioada 2509 – 2483 î.e.n. Aceasta este singura construcţie dintre cele şapte minunii ale lumii antice care încă mai există.

Descoperirea nu a fost trecută cu vederea nici de către adepţii teoriei conspiraţiei. Un site a scris că este posibil ca acesta să fi fost un hangar al navelor extraterestre care au ajutat la construirea marilor piramide. Tehnica folosită nu este cunoscută încă exact. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult