Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile, o nouă procedură de tratare a tumorilor maligne hepatice

Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile, o nouă procedură de tratare a tumorilor maligne hepatice

Veste bună pentru bolnavii de cancer. În România este disponibilă o nouă procedură pentru tratarea tumorilor maligne hepatice. Intervenţia utilizează o tehnică de ultimă generaţie, iar tratamentul efectiv constă în administrarea unor microsfere de dimesiuni foarte mici. Acestea sunt adăugate în substanţa chimioterapeutică şi au calitatea de a o absorbi. 

După absorbţia substanţei chimioterapeutice, microsferele sunt injectate în vasele de sânge ce irigă tumora. Odată injectate, microsferele vor elibera, treptat, substanţa absorbită. Principalul avantaj constă în faptul că această substanţă rămâne la nivelul tumorei şi nu se mai răspândeşte în intregul organism, fiind astfel evitată intreaga pleiadă de efecte secundare ale chimioterapiei, printre care se numără căderea părului, senzaţia de greaţă şi stările de vomă, anemia,  oboseala, riscul major de infecţii, diareea sau constipaţia.

Pe lângă faptul că eliberarea substanţei chimioterapeutice se face local şi lent, microsferele mai au o calitate: acestea îşi măresc considerabil diametrul după injectare, împiedică circulaţia sangvină la nivelul tumorei, acţionând, astfel, încă o dată împotriva dezvoltării tumorei, după care microsferele se dizolvă şi dispar.

Înaintea acestei metode, se utiliza metoda chemoembolizării simple, substanţa chimioterapeutică fiind injectată în vasele de sânge ce alimentează tumora şi de acolo răspândindu-se uşor în întregul organism.

Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile

Avantajele metodei cu microsfere absorbabile:

● microsferele permit eliberarea locală a tratamentului, fără riscul răspândirii substanţei chimioterapice în întregul organism;

● reducerea la minim a efectelor secundare a substanţelor chimioterapice;

● substanţa se eliberează lent, astfel tratamentul se aplică mai rar;

● microsferele, prin mărirea dimesiunii lor, împiedică irigarea cu sânge a tumorei şi astfel, acţionează, din nou, împotriva dezvoltării acesteia;

● ca urmare a aplicării mai rar a tratamentului, disconfortul pacientului este redus considerabil;

● eficienţă mare a tratamentului – peste 80%;

● se adresează pacienţilor cărora tratamentul chirurgical nu este recomandat.

Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile este disponibilă doar în cadrul Spitalului Sanador.

Accesul la acest tratament de ultimă generaţie se poate realiza şi prin intermediul asigurării de sănătate de grup oferită de Metropolitan Life dacă intervenţia presupune spitalizarea pacientului. Astfel, angajaţii companiilor care au achiziţionat acest pachet beneficiază de decontarea tratamentului în proporţie de 80% de către compania de asigurări.

Acest material face parte din campania “Sănătatea-i cel mai bun prieten” susţinută de Metropolitan Life.

Urmăreşte campania şi pe Facebook.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News