Co-fondatorii Skype lansează o dronă pentru livrarea cumpărăturilor [VIDEO]

23.03.2016
Co-fondatorii Skype lansează o dronă pentru livrarea cumpărăturilor [VIDEO]
Domino’s a anunţat recent o dronă capabilă să livreze pizza. Acum, co-fondatorii Skype au prezentat un robot similar, care va începe testele în Washington, după un program pilot încheiat cu succes la Londra. 
 
Drona, numită deocamdată „Startship”, va livra colete în orice zonă a oraşului în maxim de 30 de minute, potrivit producătorului Startship Technologies. 
 
Citeşte şi: Un mare lanţ de pizzerii testează un robot autonom pentru livrări 
 
Robotul cu şase roţi are un compartiment în care poate căra cumpărături cu o greutate de 9 kg, iar viteza maximă pe care o poate atinge pe suprafeţele asfaltate este de 3 km/h. 
 
 
Starship este conectat tot timpul la internet pentru a găsi adresele clienţilor. Deşi este capabilă să opereze autonom, pentru o perioadă drona va fi supravegheată şi de un operator. 
 
Compania Startship Technologies a fost fondată de creatorii Skype, Ahti Heinla şi Janus Friis.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult